• 0232 504 00 00
  • Atatürk Cad. No: 384/5 Alsancak, İzmir
  • Pazartesi - Cumartesi: 09:00 - 18:00

ALTAN KARAN KİMDİR VE SANAL MUAYENE NEDİR ?

  • Home
  • ALTAN KARAN KİMDİR VE SANAL MUAYENE NEDİR ?

 

1955 yılında Ankara’da doğdu. Aile olarak Bolu-Mengenli’dir. Babası öğretmen ve annesi ev hanımıdır. Babasının tayinleri nedeniyle çocukluğu Ege’de Şaphane, eski Gediz, Dumlupınar gibi beldelerde geçmiştir. İlkokulu o dönemlerde babası Kütahya-Gediz’de öğretmenlik yaptığından zafer ilkokulunda bitirmiştir. O yıllarda genelde parasız-yatılı devlet okulları revaşta olduğu için Balıkesir-Savaştepe öğretmen okulu giriş sınavlarına girmiştir. Bu sınavları kazandıktan sonra Savaştepe’de ortaöğretimini tamamlamış ve öğretmen çıkmıştır. Daha sonra girdiği üniversite sınavlarında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanmıştır. Buradaki 6 yıllık bir eğitim sonucu tıp doktoru ünvanını almıştır. Yıl 1980. İlk görev yeri Bolu-Gerede verem savaşı dispanserinde çalışırken askerlik görevine gitmiştir. Bolu komando tugayında karargah tabibi olarak görev almıştır. 1982 yılında askerlik görevini başarılı bir şekilde tamamladıktan sonra Ege Üniversitesi Genel Cerrahi ABD’nın açtığı asistanlık sınavlarına katılmıştır. Bu sınavları da geçerek aynı kurumda asistan olarak çalışmaya başlamıştır. Bu süre zarfında Türkiye’nin ilk proktologlarından olan Prof. Dr. Halit Osmanoğlu’nun yanında proktoloji dalının inceliklerini öğrenme fırsatını yakalamıştır. 1989 yılında ihtisasını tamamladıktan sonra Manisa SSK ve Manisa Devlet Hastaneleri’nde 2005 yılına kadar Genel Cerrahi Uzmanı olarak görev yapmıştır. Bu süre zarfında yaklaşık 20.000 civarında ameliyata imzasını atmıştır. 2005 yılında 25 yıllık devlet hizmetini tamamlayıp emekli olmuştur. Daha sonra yine Manisa’da Özel Vatan Hastanesi’ne geçmiştir. Burada 7 yıl Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalışmıştır. Hastanenin Universal Hospital zinciri bünyesinde kapanmasından sonra İzmir’de kendi muayenehanesini açmıştır.

İzmir’deki muayenehanede proktoloji alanında hizmet vermektedir. Muayenehanede sinüs pilonidalis (kıl dönmesi), hemoroid, makad çatlağı (fissür), fistüller, lipomlar, kist sebaseler, tırnak batmaları, vücuttaki çeşitli benlerin radyo frekans (buharlaştırma), lazer ve cerrahi olarak alınması gibi konularda ayaktan tedavileri yapılmaktadır. Ofis tedavisi de denilen bu tedavileri yaparken radyo frekans, lazer, band ligasyon, elektro koagülasyon gibi çeşitli gereçler kullanılmaktadır.

Proktoloji anal bölge hastalıkları ile ilgilenir. Genel Cerrahi ihtisası üzerine yapılan bir süper ihtisastır. Anal bölgedeki hemoroid, fissür, fistül, anal hematom, kondilom, mayasıl ve çeşitli dermatitler, prolopsus ile ilgilenir.

Ofis tedavileri de denilen ve ayaktan yapılan, yatma gerektirmeyen tedaviler yapılmaktadır. Bunlar kıl dönmelerinde mikrosinüsektomi yöntemi, hemoroidler de band ligasyon, lazer ve THD yöntemleri, fissür vakalarında botox tedavisi ve LİS ameliyatı, kondilom vakalarında radyo frekans veya elektrokoterle yakma, nasır tedavisinde radyo frekans yöntemi, lipom ve kist sebaselerde eksizyon, anal hematom ve apse de drenaj gibi yöntemlerdir.

SANAL MUAYENE

Muayenehaneye kadar ulaşması zor fakat hastalığı hakkında hemen bilgi almak isteyen hastalar için oluşturulmuş bir servistir. Hastalar uzak bir yerde oturuyorsa ve istediği, güvendiği doktora hemen ulaşamıyorsa bunu ortadan kaldırmayı amaçlar. Çünkü hastalar kafalarına her takılan veya vücudunda gördüğü her anormalliği güvendiği doktorla paylaşmak ister. Bu paylaştığı konular sistemik bir hastalığın başlangıç belirtileri olabilir. Doktorundan alacağı öneriler hayatını kurtarabilir. Sanal muayene bu aşamada çok işe yaramaktadır. Sanal muayenede günlük teknoloji sonuna kadar kullanılmaktadır. Eğer hasta ve hastalık tam olarak çözülmezse hasta o zaman muayenehaneye çağrılır. Bu muayene sırasında hasta herhangi bir ücret ödemez. 37 yıllık bir deneyimle hastalar her yönüyle aydınlatılır.

  • Hastalar: Muayenehaneye gelmeden hastalığın tanısını, hastaya uygulanacak tedavi yöntemleri, hastanın tedavi sonrası ödeyeceği ücreti, merak ettiği diğer konuları, evden, işyerinden veya oturduğu yerden öğrenebilir. Bunun için hastanın yapması gereken siteye girip tıklamasıdır.

Sanal muayene Op. Dr. Altan Karan tarafından geliştirilmiş bir yöntemdir. Basit şekilde tanımlanırsa online hasta bilgilendirme servisi denebilir. Hasta her nerede olursa olsun telefonun çektiği, internet erişiminin olduğu her yerde bunu kullanabilir. Hastanın sağlığı konusunda ücretsiz hizmet alabileceği bir sistemdir. Bu şekilde zaman kaybı olmaz. Çoğu zaman muayenehaneye gelmek için bir sürü masraf yapılması gerekmez.

Hasta sanal muayene için internet ortamı olan bir yerde olmalıdır. Bilgisayar, cep telefonu veya tabletten siteye girip gerekli form doldurulmalıdır. Bundan sonra en kısa zamanda dönüş yapılır. Ayrıca verilen WhatsApp numarası da kullanılabilir.

Sanal muayene olmak isteyen hasta örneğin bir beni var ve bu ben büyümeye ve rengi koyulaşmaya başladı. Hasta bu durumdan endişeli. Kendisi Aydın’da ve sırf bunun için İzmir’e gelmek istemiyor. Bu benin resmini çeker, bunu WhatsApp numarasına gönderir. Bu görüntüler ulaştığında hastaya geri dönüş yapılır. Kanserleşme riski var mı, benin nasıl tedavi edileceği ve bunun için ne kadar ücret ödeyeceği kendisine bildirilir. Bu şekilde hemoroidler, makad çatlakları, kondilomlar vs. tüm hastalıkların sanal muayenesi yapılabilmektedir. Olası ücretlendirilmesi gönderilmektedir.

Bunun dışında hastaların hastalığı ile ilgili tetkikleri, röntgen CD’leri ve raporları ayrı şekilde gönderilirse kendileri aydınlatılmaktadır. Bu hizmet 7/24 sürer.

Sanal muayenede kullanılan WhatsApp numarası 0537 215 94 38’dir. Hastalıkla ilgili fotoğraf, laboratuvar tetkiki, röntgen CD’si ve raporu gönderilirse hemen dönüş yapılır. Ayrıca 0 (232) 504 00 00 nolu telefon aranabilir.

Hemen Ara
Yol Tarifi