• 0 232 504 00 00
  • Atatürk Cad. No:384 K:3 D:5 Berin Reşat Aksoy Plaza Alsancak, İzmir
  • Pazartesi - Cumartesi: 09:00 - 16:30

Anal Fissür (Makat Çatlağı) Tedavisi

 Anal fissürler halk arasındaki adıyla makat çatlakları anüs arka duvarında, coccygys denilen kuyruk sokumu kemiği üzerinde dikine oluşan yırtıklardır. Anüsün bu bölgesi damar, sinir yüzünden çok zengindir. Burada oluşacak bir patoloji veya yapılacak herhangi bir cerrahi girişim şiddetli bir ağrı doğurur. Bunun dışında en içte bulunan anüs kası istemsiz, bunun dışındaki kas istemli olarak çalışır. Gaz-gaita çıkışının kontrolünden sorumludurlar. Anal bölgede oluşan bir spazm burada dışkılama sonrası yırtıkların oluşumuna neden olmaktadır. Özellikle kabızlık durumunda fazla ıkınmak veya tam tersi makatın tahriş olduğu ishal durumlarında bu bölge yırtılır. Spazma bağlı olarak bu bölgedeki kan dolaşımının bozulması yırtığın iyileşme şansını da azaltır.

Belirtileri Nelerdir?

Hastalarda en belirgin semptom dışkılama sırasında ve sonrasında olan şiddetli ağrı ve yanmadır. Hastalar anal bölgeden küçük cam parçaları çıkarıyormuş gibi bir his olduğunu söylerler. Dışkılama sonrası ağrı 4-5 saat daha sürebilir. Hastalarda bu durum önemli ölçüde iş ve güç kaybına yol açar.

Halk arasında utanma duygusu nedeniyle doktora gidilmemesi nedeniyle yanlış olarak hemoroid veya mayasıl diye tanımlanır. Kulaktan dolma ilaçlarla hastalar kendilerini tedavi etmeye uğraşırlar.

Fissür Çeşitleri

 

Anal fissürler kendi aralarında akut ve kronik olarak ayrılır. Muayene sırasında bunun sorgulanması gerekir. Hastanın herhangi bir kalın bağırsak sorunu olup olmadığı, dışkılama alışkanlığı, tuvalet durumu, beslenme düzeni, cinsel tercihi sorgulanmalıdır.

Fissür oluşumunda en büyük neden kronik kabızlıktır. Bunun dışında kronik ishaller, anal bölgede geçirilen travmalar, bayanlarda zorlu hamilelik dönemi ve bu bölgede geçirilen ameliyatlar etkilidir. Hasta sorgulamasında bunlar tek tek araştırılmalıdır.

Akut fissürler bebekler dâhil her yaş grubunda görülebilir. Kabızlık veya ishal sorunu çözülürse çoğu kendiliğinden düzelir. Tedavide önemli olan kronik fissürlerdir. Fissürün kronikleşmesinin nedeni artan anal basınç nedeniyle oluşan fissür tabanındaki iskemidir. Hasta dışkılama sırasında çok ağrı duyduğundan tuvalete gitmeye korkar ve tuvaletini tutar.

Fissür ve Tedavisi Hakkında Merak Edilenler

Operasyonun riski var mı?
Fissürde yapılan LİS ameliyatı sonrası gaz kaçırma, büyük abdest kaçırma olabilir.

Tedavi sonrası nüks eder mi?
Tedavi sonrası önlemlere dikkat edilmezse kabızlık devam ederse nüks olabilir.

Basit Önlemler Nelerdir?
Kabız kalmamak için bol su içilmesi, posa bırakan bir diyet, acı ve baharattan uzak durulması gerekir.

Fissür Neden Olur?
Fissür fazla ıkınmaya bağlı olarak anüs derisinde yırtılma sonucu oluşur.

Kansere Dönüşür mü?
Fissürler kansere dönüşmez, bu konuda tereddüt etmenize gerek yok ancak yaşam kaliteniz açısından en kısa sürede tedavi olmanız gerekir.

Bu kabızlığın daha da artmasına, dışkının daha da katılaşmasına yol açar. Hasta bir kısır döngü içine girer. Anüste oluşan ağrı, ağrıdan dolayı oluşan spazm ve spazm sonucu oluşan anal iskemi olayın kronikleşmesine neden olur. Ağrılar ve fissür 1 ay içinde iyileşmemişse artık olayın kronikleştiği kabul edilmeli tedavi ona göre planlanmalıdır.

Kronik anal fissürlerde muayenede diz-dirsek pozisyonunda anüs arka duvarında dik şekilde bir yırtık saptanır. Yırtığın zemininde içteki anüs kasının lifleri görülür. Ayrıca anal kanal dışında deri kıvrıntısı (skin tag), anal kanal içinde büyümüş, ödemli papilla (hipertrafik papilla) saptanır. Bazı hastalarda bu papilla ele gelir ve yanlışlıkla hemoroid sanılır.

Tedavisi Nasıldır?

Akut anal fissürler tıbbi olarak tedavi edilir. Hastaların kabızlık problemi ortadan kaldırılır bu amaçla posa bırakan bir diyet önerilir. Hastalara sebze yemekleri, kepekli yiyecekler ve bol meyve verilir. Günlük aldığı su miktarı en az 3 litreye çıkarılır. Hastaların baharatları ve özellikle acıdan uzak durması istenir. Sabah akşam 10 dakikalık oturma banyoları verilir. Banyo sonrası anestejik madde içeren pomadlar verilir. Bu tedaviyle düzelmeyen ve yakınmaların 1 ayı geçen hastalarda olay artık kronikleşmiştir.

Kronik vakalarda günümüzde anal spazmı ortadan kaldırmak için dolgu enjeksiyonları yapılır. 100 ünite dolgu internal sfinkter içine uygulanır. %90-95 sonuç alınmaktadır.

2.kez dolgu yapılan vakalarda yine sonuç alınmıyorsa LİS ameliyatına başvurulur.

Randevu ve İletişim Numaraları

Tel: 0 (232) 504 00 00
Cep ve Whatsapp: 0 (533) 963 54 45

Yorumlar

  1. Cevapla

    Merhaba hocam kronik anal fissülün var çok uzun zaman dir çekiyorum 30 yaşın yaşındayım hayatı olumsuz durma getirdi bir topluma giremez oldum bazen kabızlıgm oluyor çok sürmeden anlatıyorum benim şikayetim her yemek den sonra aşırı gaz gelmesi atari tuvvalete gittiğimde tuvvalet isteğim yoksa bile gaz la beraber büyük aptestim geliyoo son zamanlarda gaz şikayeti için szimi gelmem gerekiyor anal fissür için size gelicem

  2. Cevapla

    Babamda ANAL FİSSÜR Var ve sürekli iltihap gibi bir şey akıyor 1.5 aydır var bu durum iki defa doktora götürdük ilaç verip gönderdiler nasıl ameliyatsız bu durumu çözebiliriz ve ortalama ücret nedir yardımcı olur musunuz?

    • altankaran
      Cevapla

      Anal fissürün tipine göre tedavi farklı. Görmek lazım. Muayenelerimiz ücretsizdir, gelirseniz detaylı inceleyip karar verebiliriz.

  3. Cevapla

    Merhaba;
    37 yaşındayım. Yaklaşık 20 sene önce büyük tuvalet sonrası kan gelmişti ancak sonrasında bir sorun yaşamamıştım. Ardından 2018 yılında benzer bir durum yaşadım. Bunların bazıları kabızlıktan bazıları da ishal kaynaklı sürekli tuvalete çıktıktan sonra oldu. Her defasında oluşan meme şeklinde çıkıntıların sayısı arttı ve biraz da büyüdü. Yaşadığım bölge olan Muğla’da bir özel hastaneye gittim hemoroid teşhisi koyup fitil verdi. Daha sonra tanıya güvenmediğim için devlet hastanesinde de muayene oldum hemoroid değil fistül olduğu söylendi. Normalde ağrı, yanma, kaşıntı, akıntı vb. olmuyor ancak dışarıdan yemek yediğimde, normalden biraz fazla alkol aldığımda yine şişme ve 3-4 günü bulan bir ağrı oluyor. Günlük su tüketimi, lifli beslenme gibi noktalara elimden geldiğince dikkat ediyorum. Durumumun kronik olup olmadığını bilemiyorum ancak benim sorum bu meme şeklindeki çıkıntılardan ameliyatsız biçimde kurtulup kurtulamayacağım, en azından şişliklerin indirilmesinin mümkün olup olmadığı ile ilgili. Verdiğim bilgilerin net şeyler söylemek için yeterli olmadığının farkındayım; muayene olmadan net bir şey söylemeniz de mümkün olmayacaktır ancak dediğim gibi meme şeklindeki şişliklerin giderilebilme ihtimaline göre gelip muayene olmak isterim. Teşekkür eder iyi çalışmalar dilerim.

    • altankaran
      Cevapla

      Ben sizde fistül olduğunu sanmıyorum. Anlattıklarınız hemoroide benziyor. Bu tür vakalarda ameliyatsız THD denilen damar bağlama işlemi yapıyoruz. Gelip muayene olursanız daha geniş bilgi verebilirim. Muayenelerimiz ücretsizdir. Selamlar

  4. Cevapla

    8 yıl önce LİS ameliyati oldum.Fissur yaşadığım bir kabuzlik tan sonra tekrar nuks etti.Tekrar ameliyat olmaktan korkuyorum.Ameliyatsiz çözüm bulmak mümkün mü?

    • altankaran
      Cevapla

      LİS ameliyatının 2. Kez yapılması gaz- gaita kaçırma komplikasyonunu çok artırır. Bu vakalarda ameliyatsız laser tedavisinden çok iyi sonuçlar alıyoruz

        • altankaran
          Cevapla

          Bizim tedavilerimizde botilinum toksini ile birlikte lazer tedavisi yapıyoruz. %90 sonuç alıyoruz.

  5. Cevapla

    Hocam meraba
    21 yaşındayım bekarken hemoroidim vardı lazerle aldılar çok iyi sonuç aldım ama 6 ay önce normal doğum yaptım ve kabızlık başladı bugün doktora gittim makatta yırtılma olduğu söylendi ve aşırı ağrı çekiyorum belirttiğim ilaçların kullanmami ve 1 ay sonra tekrar muaneye gitmem istendi bunları kullanırsam makat eski haline döner mi imkanı varmı yani ?

    • altankaran
      Cevapla

      Sanıyorum anal fissür oluşmuş. Bu durumlarda laser tedavisi yapıyoruz. Sizede bu tedaviyi öneririm.

  6. Cevapla

    1 ay önce makatta şişlik vardı patladı 1 aydır kan ve hafif akıntı geliyor çok rahatsız etmiyor fistul başlangıcı olabilirmi muayene için gelmeyi düşünüyorum

      • Cevapla

        merhaba hocam…yaş 18 buyuk abdestimi yaparken büyük abdest e yapıskan beyaz renkte bi sperm geliyor…tak da emin degilim sperem olduguna ama çok agrıyor

        • altankaran
          Cevapla

          Büyük abdest yaparken sperm geleceğini sanmıyorum. Penisden bir akıntı olabilir. Önce bir üroloji uzmanına görün. Normal derse gel anal bir patoloji varmı bakalım

  7. Cevapla

    Babam 74 yasında, anal fissür ve hemoroid teşhisi konuldu. Ayrıca göbek fıtığı,seker ve tansiyonu var. Kalp ilacı kullanıyor. 2 ay once karnından hastanede yattı. Makat bolgesınde ağrı yanma cok siddetli. Bir haftadır merhem ve makata sıkılan sprey kullanıyor. Hastanede yattıgından bu yana cok kilo verdi. Götürdüğümüz cerahın biri kolonoskopide onerdi. Yol gösterebilirmisiniz.

    • altankaran
      Cevapla

      R. hematomu ve apsesi olduysa ayni olayların anal bölgede olması beklenebilir. Muayene edip ona göre tedavinin planlanması gerekir. Teşhisin bir parçası olacağından kolonoskopi yapılmasında yarar var. İleri derecede kilo kaybı şekere bağlı olabileceği gibi bir tümöründe belirtisi olabilir

  8. Cevapla

    Hocam öncelikle Kolay Gelsin,
    Bende karın ağrıları oluyordu sürekli tuvalete çıkma ihtiyacı varmış gbi hisler oluyordu ,
    Makatta herhangi bir ağrı durumu söz konusu değildi ama hemen bir yemek yediğimde vs tuvalet ihtiyacı hissediyordum,
    Son zamanlarda makatta ağrı başladı hemorid sanıyordum ağrılar çoğaldı genel cerahha göründüm , tedavi baktı en az 2 senelik olan bir kronik anal fissur var dedi. Ama bu ağrıları daha yeni yeni çekiyorum ben.
    Yani tuvalet ihtiyacından sonra da kötü oluyorum , normel gün icindede hep bir ağrı var kabız olmadığım durumlarda bile sanki dışkılama anında rahatlacak gibi inceden ikiniyorum , çok zor birşey bunun çeşitli ilaçları veya ameliyatsız çözümleri yokmu hocam nasıl bir yol izlemeyelim çok çaresizim

    • altankaran
      Cevapla

      Öncelikle bir kolonıskopi yaptırın. Araştırılmanız gerekiyor. Fissür bazı hastalıklardan sonra çıkmış olabilir. Kolonoskopi normalse o zaman fissürün ameliyatsız tedavisi yapılabilir.

  9. Cevapla

    Hocam merhaba, uzun zamandır makatımda özellikle geceleri şiddetli bir şekilde kaşıntı oluyor aynı zamanda kabızlık var ve tuvaletimi yaparken çok zorlanıyorum sanki dışkı makatımı kesit geçiyor gibi öyle bir acı hissediyorum bazen bundan kaynaklı kanamalarım da oluyor ve yine aynı zamanda makatımdan kötü kokan bir akıntı da geliyor. Muayene olmak istiyorum ama utandığımdan sürekli erteleyip duruyorum. Sizce ne yapabilirim bunlar için? Teşekkürler.

    • altankaran
      Cevapla

      Sanıyorum anal fissürünüz var. Ameliyatsız tedavi uyguluyoruz. 10 dk.lık ve lokal anestezi ile yapılan ayaktan tedavi. Buyrun gelin

  10. Cevapla

    Merhabalar Hocam. Bende kronik fissür var bir toz kullanıyorum sürekli.Bu tozu yıllarca kullansam bir yan etkisi olur mu acaba?

    • altankaran
      Cevapla

      Kabızlık problemini ilaçsız çözmeniz gerekir. İleriki yıllarda ilaçsız dışarı çıkamaz duruma gelebilirsiniz

  11. Fatih Mehmet Şenel
    Cevapla

    Hocam 4 yıl kadar önce hemoroit ameliyatı oldum uzun bir süre(6 ay) kadar sıkıntım oldu sonra rahatladım.1 hafta önce gene şikayetlerim başladı ama bunun benden kaynaklandığını ve ıkınma sonucu olduğunu biliyorum.Yırtık olduğuna eminim.Yeni bir vaka olduğu için size gelmeden yapabileceğim birşey var mı?Ben Çanakkale’de oturuyorum gerekiyorsa gelirim
    67 yaşında erkek hastayım.Şimdiden teşekkürler.

    • altankaran
      Cevapla

      Makad çatlaklarında uygun vakalarda laser tedavisi yapıyoruz. Gelin görelim gerekeni yaparız. Ayni gün çanakkaleye dönebilirsiniz

  12. Hakan Keskin
    Cevapla

    Merhaba hocam,
    25 yaşındayım, şikayetim dışkı yaparken kanama olması. Kan değerim ölçüldü sonucu hgb 7 çıktı, doktor kan verilmesini söyledi.
    2 yıl önce kolonoskopi yapıldı kötü bir sonuç olmadığı söyledi. ( 2 yıl öncede kanama vardı )
    Daha sonra gizli kan testi yapıldı, gizli kanımın sonucu (+) çıktı. Doktor makat çatlağı olabilir dedi gastroenteroloji ye yönlendirdi, Gastroenteroloji ye daha gidemedim.
    Benim sorum: makat çatlağın ameliyatı var mı ? var ise ameliyattan sonra tekrar aynı hastalık olur mu ?
    Cevabınız için teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar diliyorum.

    • altankaran
      Cevapla

      Makat çatlaklarında hastada anemi yaratacak şekilde kanama olmaz. Görmek lazım. Makat çatlaklarını artık ameliyatsız tedavi ediyoruz

  13. Cevapla

    Meraba ben 22 yaşındayım . Ve bu bende 3 yıldır filan var makarna aşırı ağrı ve çatlak var yukaridaki fotoğraftaki gibi makatim sis ve yerine girmiyor çok ağrı acı hissi var uzeeine oturamiyorum yatamiyorum. Ama çok utanıyorum .doktordan o yüzden ilaçlarla geçirmeye çalışsamda çok zor geçiyor

    • altankaran
      Cevapla

      Anlattığınız kadarı ile tromboze hemoroidiniz var. Tedaviniz local anestezi altında yaklaşık 10 dk. Gelin halledelim

  14. Cevapla

    Merhaba doğumdan sonra hemoroid sorunu yaşadım uzun süre ama geçenlerde yine tuvalete girmeye korkar oldum. Gittiğim dr anal fissür ollduğunu ve tek yolun ameliyat olduğunu söyledi. Bebeğim 1 yaşında ve bırakabİleceğim kimse yok. ameliyat 4 saat süreceğini ve hastanede kalmam gerektiğini söyledi. Bu kadar zor bir ameliyat mı?
    Ayrıca hemoroidden bahsetmedi bile çatlak olduğu için hemoroidi göremez mi? İlla ki ameliyat mı olmam gerek?

    • altankaran
      Cevapla

      Makat çatlaklarında artık inatçı vakalar dışında ameliyat yapmıyoruz. Ameliyatsız laser tedavisi ile sonuç alıyoruz. Bu işlem local anestezi altında yapılır ve hemen evinize dönebilirsiniz.

  15. Cevapla

    Hocam makat bölgesinden sıvı geliyor kanla karışık bel altı terleme oluyor kapalı ortamlarda şişmede var makatta ter arttığında kokuda artıyor hocam bir çözümü varmı saygılar

    • altankaran
      Cevapla

      Muayene etmeden birşey söylemek mümkün değil. Çünkü makattaki akıntıların çok nedenleri var. Hepsi benzer akıntıya neden olur

  16. Cevapla

    Hocam 21 yaşındayım 3 hafta önce makatımın sağ tarafında keskin acılar duydum ve giderek arttı. Bu süreçte kabız idim tuvalet sonrası acı hep bitiyordu. Pek sürmedi.
    Sonra kabızlığı çözdüm 1 hafta krem sürdüm. Bayadır tuvalete rahat çıkıyorum. Yumuşak yaparsam bir sıkıntı olmuyor. Ama hafif katı olursa ve daha büyük olursa hafif yanma acı kaşıntı oluyor. Ama bu ilk zamanlarki gibi değil. Tuvaleti yapabiliyorum tamamen. Onun dışında hiç kanama olmadı makat bölgemde şişlik vs göremedim. İlk zamanlar dokununca hafif acıyordu. Ama şu an acımıyor. Tamamen geçmeyecek mi ya da kötü mü bilmiyorum. Daha zamana mı ihtiyacı vardır dersiniz

    • altankaran
      Cevapla

      Sanıyorum anal fissürünüz var. Akut vakalarda ilaç tedavisi yeterli oluyor. Sizde gerekeni yapmışsınız. Aynen devam edin

  17. Cevapla

    Hocam 1 ay önce peçetede ve klozete damlama seklinde kan gordum doktora gittim çatlak var dedi el ile muayenede yapti bir krem verdi ve sıcak su banyosu önerdi bu arada benim öyle aman aman bir ağrı sızım olmadi diskilama sorunum yok gerghn düzenli olarak jahvalti so ra tuvalete cikarim bugun yine tuvalete gittiğimde tekrar kanama gördüm acik ve parlak renkteydi endişe etmelimiyim bu sefer kan diğerlerine göre fazlaydı birde yediklerimden olabilirmi bir gün öncesi kızartma (sarımsaklı ve bkl domatesli) ve gecede cok tursu yedim

    • altankaran
      Cevapla

      Fissürlerde dediğiniz tarzda kanama olmaz. Hemoroid olabilir. Anoskopla bakmak lazım. Hemoroidlerin derecesine göre yapılan tedavi değişiyor

  18. Cevapla

    Merhaba hocam, 1.5 sene önce devlet hastanesinde anal fissür teşhisi kondu, kremlerle geçti sanıyordum ki 3_4 ay önce tekrarlamaya başladı, şu an yine krem kullanıyorum ancak bu sefer biraz uzun sürdü, halen arada bir dışkımda şerit şeklinde kan izi oluyor ne yapmamı önerirsiniz, en son muayene olduğumda makatta bir sorun göremedi doktor, ne yapmalıyım geçmediği için evham oluyorum

    • altankaran
      Cevapla

      Kronikleşmiş bir anal fissürünüz olabilir. Muayene etmek gerekir. Kronik fissürlerde laser tedavisi yapıyoruz. Çok inatçı vakalarda ameliyatı yapıyoruz.

  19. Özden azaklioglu
    Cevapla

    Merhaba 36 yaşındayım bundan 15, yıl önce iki kez anal fissur amaliyati geçirdim ne yazzikki tekrar nuksetti çok ağrı çekiyorum doku kaydırma amaliyati denildi tekrar dan çok korkuyorum tekrar amaliyat olmaktan botilinum toksini işlemi varmış bundan fayda görebilirim lütfen dönüş yapın

    • altankaran
      Cevapla

      Fissür vakalarında botilinum toksini tedavisi ile çok iyi sonuçlar alıyoruz. Görmek lazım

  20. Cevapla

    Hocam merhaba. Benim sıkıntım sanırım anal fissür degil ama adının ne oldugunu bilmiyorum, vajina ile anüs arasındaki boşlukta ince bir çizik şeklinde çatlağım var. Ağrım acım yok ama çıldırtan bir kaşıntı var bu durum beni çok rahatsız ediyor ne yapmalıyım?!

    • altankaran
      Cevapla

      O fissürü sanıyorum siz kaşıyarak yapmışsınız. Muayenede görmek lazım.

  21. Merve izmir
    Cevapla

    Merhaba ben yaklaşık bir yıldır makat çatlağı tedavisi görüyorum Dr gttm hiç muayene bile etmeden ilaç verip gönderiyor en son geçmedi diye kontrole gittiğimde ameliyat dedi ama ben ameliyat olmak istemiyorum büyük tuvalet esnasında kanama ve acı var sonrasında 3.4 saat acı geçmiyor uzanıp dinleniyorum bazen sıcak su torbası koyuyorum iyi geliyor en son verdiği krem ciddi baş ağrısı yaptı yaptı ama yinede dayandım o ağrıya acısı geçmedi lütfen yardımcı olurmsnz

    • altankaran
      Cevapla

      Makat çatlaklarında artık uygun vakalarda ameliyat yapmıyoruz. Komplikasyonları var. Onun yerine ameliyatsız tedavi ile birlikte RF tedavisi yapıyoruz. Gelin görüşelim

  22. Cevapla

    benim aslında bir sorunum vardi cok acı yerim ve şişkinlik gelir bundan kurtulmak için ılık su yaparım
    ama yanlız bu 3-5 gün için farklı birşey oldu kabızlık lavoboya giderken arada bir kanama oldugunu biliyordum gine fark etim hemen kalktım 2 ci günde lavaboda az kan gördüm kalktım 3 gün birazda azaldı ama 1günde lavobomu yaparken ayaklarım tir tir titriyodu baya zorlandım ayakta duramadım neyse sonra 3 günde azaldı dedimya 4 gün lavobomu yapmadım 2 gün dinlesin iyileşsin diye ama şuan yuvarlak birşey oldugunu fark etim ve kabızım tekrar kanamasından korkuyorum ve ben kana karşı panigim var ne yapmalıyım. ve bu önceki yuvarlak şeye benzemiyor diye yuvarlak şeyde kıllar yapışıyor zaten onu anlıyabiliyorum bu farklı ama böyle yumuşak gibi icinde su varki gibi

  23. Yusuf Bozkurt
    Cevapla

    Selamünaleyküm hocam ben 2017de fissür ameliyatı oldum ama büyük abdestten sonra yine makatıma peçete koyuyorum akıntı geliyor belli bir zaman sonra kesiliyor ayakta çok kaldığım da çok sıcak olduğunda makatima koyduğum peçete yine islaniyor ne yapmam lazim

    • altankaran
      Cevapla

      Açık bir enfekte yara olabilir. Görmeden birşey söylemek mümkün değil

  24. Cevapla

    Iyi gunler hocam 4.5 aydir makatta agrlarim var şiddetli gecen hafta devlet hastanesine genel cerraha gittim muayene sonucu catlak ve eskidye dayali hemoroid dediler sordum ameliyat mi hayir dendi ilac kullaniyorum 10 gundur hic bir faydasi yok dun tekrar ozel bi klinige gittim detayli muayene sonucu catlaklik ve ameliyat dendi ucret cok pahali oldugu icin olamadim agrilarim cok siddetli bana onerebileceginiz ameliyatsiz tedavi yontemi lutfen

    • altankaran
      Cevapla

      Makat çatlaklarında botilinum toksini enjeksiyonu ile birlikte RF ile fissüre ablasyon uyguluyoruz. 10 dakikalık bir işlem. 10. günden itibaren rahatlamaya başlıyorsunuz. Yüzde 80-90 ameliyatsız sonuç alıyoruz

  25. Cevapla

    Hocam fissür amaliyatı sonrası gaz bırakırken veya büyük abdestte kacırma durumu olurmu yani büyük abdest tutamama durumu söz konusu olur mu

    • altankaran
      Cevapla

      Kronik fissür için yapılan LİS ameliyatının o tür komplikasyonları olabilir

  26. Cevapla

    hocam anal fissur ve hemoroit ameliyati oldum.fakat 18 ci gununde tekrardan diskimda damlamali 8 .9 damla kan geldi.daha oncesindende 4 gununde bu sekil kan gelmisti.neden olmustur acaba Tesekkur ederim cok sagolun
    .

    • altankaran
      Cevapla

      Ameliyatlardan sonra katı dışkı çıkarken bazen kanama olabilir. Sürekli olursa görmek gerekir

  27. Cevapla

    Merhaba hocam ben çatlağı bugün fark ettim sebebi nedir diye araştırırken kendimi burada buldum. Anal fissür karın ağrısı yapar mı? Günlerdir adet sancısı gibi ağrı hissediyorum. İlk başlarda sadece peceteyle silince kan gelirdi şimdi ise iki gündür her tuvalete çıkisimda kan geliyor. Birde çatlak arkaya doğru uzanmış sulu çizgi şeklinde. ??‍♀️ Ne yapmalıyım hocam önerinizi bekliyorum.

  28. Cevapla

    Hocam ikinci kez makat çatlağı yüzünden ameliyat oldum ilkinde Lis oldum ama problem devam edince Sertleşmiş doku ve Lis yapılıp ve Papila alındı, ilk 15 gün çok ağrım oldu sonra 3 gün şikayetlerim yok oldu sonra yine çıktı şimdi bugün 22. Gün ve ara ara batma ve tuvalet sonrası tuhaf bir yanma olup sanki makatım hafif aşağı bakı oluşturuyor bunlar normalmidir? Bu yanmalar 5-8 saat sürüyor.

    • altankaran
      Cevapla

      İkinci kez ameliyat olmuşsunuz. Normalde artık ağrınız olmaması lazım. Tam düzelme genelde 3 ayı buluyor. Biraz daha sabır

  29. Cevapla

    Hocam anal fissur 2 yıl kadar var ve hiç iyileşmedi bu süreye kadar iyileşmez mi çatlaklar

  30. Cevapla

    Selam hocam 44 yaşındayım 4 doğum yaptım doktor makat sarkması dedi çok ağrım var krem sürdüm ve kabızlık bitti buna rağmen ağrım dinmedi biraz ayakta fazla kalayım yada büyük tuvaletimi yapayım ağtı tekrarlıyor ve sık idrara çıkıyorum. Ağrı geldiği zaman belime ve kuyruk sokumuna müthiş bir sancı vuruyor unlar notmal mi ve nasıl geçer?

    • altankaran
      Cevapla

      Merhaba, aşağıdaki Randevu ve İletişim numaralarımızdan bize ulaşır mısınız?

      0232 504 00 00
      0533 963 54 45

  31. Cevapla

    Merhabalar 20 yaşındayım yaklaşık 1 senedir bir sorunum var araştıramalarım sonucu anal fissür olduğunu düşünüyorum bir
    Şişkinlik var ve kanama var kaşıntı oluyor ve sanki nadirde olsa cam kırığı gibi hissettiriyor amiliyat şartmı acaba

    • altankaran
      Cevapla

      Merhaba, aşağıdaki Randevu ve İletişim numaralarımızdan bize ulaşır mısınız?

      0232 504 00 00
      0533 963 54 45

  32. Cevapla

    merhaba, şu an 52 yaşındayım mübalağa etmeyeyim 1995 yılından beri bu sıkıntım var. Önceleri büyük abdest esnasında jiletle kesiliyor gibi his olmaya başladı ve büyük abdestle birlikte 2-3 damla taze kan yada fecesin bir yanına bulaşmış yine parlak taze kan ardından şiddetli gün boyu 5 saati bulan ağrılar olmaya başladı.( bu şiddetli ağılarım 5 sene evvel oluyordu ve buna lokal aneztesi spreyi ile bloke etmeye çalışırdım) Bir süre sonra tam teşekküllü olmasa da 2 genel cerrah gözle muayene ettiler derinde çatlak var dediler ki elle tuşe muayenesinde ağrı oluyordu.Ve kontrsalı alt batın MR çekildi rutin cea 19-9 15-30 cea125 gibi ve ggt gibi tetkiklerde yapıldı en son 2012 de kolonoskopi kendi isteğimle oldum normal olarak raporlandı. Ve bir süre %2-4 oranlı nitogliserinli hazırlanmış krem kullandım. Ve son 10 yıla yakın defakasyonu kolaytırmak maksatlı ( sık kabız olmam hatta böyle bir yakınmam yok ama nedense ıkınarak hacet yaptığım zaman sonrası bu sıkıntı oluyor) bu sebepten dolayı kansuk fitil rutin kullanırım ki defakasyon kolay olsun ve sıkıntısız yaşam oluşsun. Ve son zamanlarda şiddetli anal ağrı eskisi gibi olmamaya başladı sadece hafif yanma ama kağıda gelen veya fecese bulaşan taze kanama oluyor. Asla haricinde çamaşıra gelen kan akıntı veya kötü bir koku olmadı bu sıkıntıyı 3 veya 4 ayda bazen daha sıklıkla 2 ayda bir hafta da 1 defa veya en fazla 2 defa yaşıyorum. proktolog+nitogliserinli krem+az miktarda viksi en küçük enjektör içine koyup iğnesini çıkarıp en derine nüfuz ettirerek ve 1 haftaya yakın daflon 2×2 kullanarak bertaraf etmeye çalışıyorum.

    • altankaran
      Cevapla

      Sanıyorum kronik bir fissürünüz var. Gelin bakalım. Fissürün derinliğine göre çeşitli tedaviler öneririz

  33. Cevapla

    Hocam mrb bende yaklasik bir aydir makatta bir kipirti oluyo birde terleme gibi bi olay oluyo agri sizi kanama hic bisey yok prozon kullandim bi sure iyi geldi sanki simdi oda pek iyi gelmiyor nedir sizce

  34. Cevapla

    Hocam merhabalar ben 22 yaşındayım. Bende sanırım anal fissur var büyük abdest sırasında cam parcalari cikiiyormus gibi oluyor ve bugünde baya kan çıktı makat disinda ise sislikler var ama hep var hiç gitmiyor ağrısı ise bazen 10 saati geçiyor. Bu olay ilk olarak 4 yıl önce başladı hep olmuyor mesela 1 yıl hiç olmamıştı ama şu son bir haftada yine başladı. Makattaki meme hep şiş kalıyor. Kabızlık tam olarak ama sanki makat daralmış gibi rahat yapmam gereken abdest sırasında bile zorlanıyorum.

    • altankaran
      Cevapla

      Sanıyorum fissürle birlikte hemoroidlerinizde var. Fissür tedavisinde yapılan işlemle anal spazm ortadan kalkar. Buda hem fissürü hemde hemoroidlerinizi rahatlatır

  35. Cevapla

    Merhaba yaklaşık 2 haftadır makat iç bölgede kanamama ağrı acı batma şikayetiyle doktora gittim. Genel cerrahi. Çatlak var dendi ilaçlar ve kremler verildi. Genel olarak su tüketimi en az günlük 5 lt beslenme alışkanlığım da gayet iyi ama küçüklükten beri kabızlık sorunum vardır. Son 2 gündür kanama olmuyor artık ama aynı sancı ve ağrılar devam ediyor. Tuvalate çıktıuktan sonra 4-5 saat ciddi anlamda sıkıntı yaşıyorum. Bu çatlağın geçme durumu süreci nedir? Daha fazla dayanamayarak ağrılı halde bu yorumu yazıyorum. Bilgi verebilir misiniz? Teşekkürler

    • altankaran
      Cevapla

      Bu tür çatlaklarda tedavide anüsdeki spazmı ortadan kaldırmak gerekir. Bu amaçla işlemler yapıyoruz. Yüzde 90 oranında iyileşme sağlıyoruz

  36. Cevapla

    Merhaba. 6 ay once dogum yaptim. Dogumdan 15 gun sonra kabizlik sorunu yasadim ve catlak olustu. Lazerle ameliyat oldum. Uzerinden 5 ay gecti ama agrilarim halen devam ediyor. Doktora gittigimde muayene edince ufak bir yara oldugunu o sebepten agrilarimin bitmedigini soyluyor. Emziriyorum doktorun versidi antibiyotik ve agri kesicileri kullanamadihim. Baska antibiyotik kullanmak.zorunda kaldim. Sebebi sizce nedir neden gecmiyor agrilarim?

    • altankaran
      Cevapla

      Anüs çatlaklarında anal spazmı ortadan kaldırmadan ağrılarınız geçmez. Sadece laserin yeterli olacağını sanmıyorum

  37. Cevapla

    Sayın hocam bende 4 yıldır makatta ıslaklık var bu yürüyünce ve uyuyup uyandığımda daha çok oluyor ve koku yapıyor birde tuvalete çıktığımda şişiyor birçok genel cerrahi doktorunu gittim durumu anlatıyorum beni anlamiyor her seferinde bana ilaç veriyor bu zamana kadar kutu kutu ilaç bitirdim hiç bir faydası olmadı sizce bunun sebebi nedir hocam

    • altankaran
      Cevapla

      Dışarı çıkan hemoroidler veya mucoza prolabsusu dediğimiz olay makadda ıslaklık yapabilir. Görmek gerekir

  38. Cevapla

    Hocam merhabalar ben geçtiğimiz haziranda hemoroid şüphesi ile doktora gittim. Nohuttan biraz daha büyük bir et parçası vardı. Doktor hanım yani koyabilmek için o parçayı almam lazım dedi ve ameliyatla alıp patolojiye gönderdi. Orta şiddetli displazmi olarak sonuç geldi. Displazmi kanserle ilgili bir şey diye biliyorum ama bana korkulacak bir şey yok deyip kortizonlu kremler verdi yeniden çıkarsa tekrar gelin dedi. Iki üç hafta sonra şiddetli ağrı ve kanama oldu gittim içerideki poliplerin şiştiğini sıcak su oturması yapmamı söyledi geçmezse alırız dedi. Aradan aylar geçti ne o polip gitti ne de ağrı azaldı. Üstelik aldığı kitlenin aynısı yeniden oluştu makatin farklı yerinde. Yeniden ameliyat olmak istemiyorum tekrar çıkması beni korkutuyor kanser olma olasılığı var gibi duruyor ne yapmam gerek yardımcı olabilir misiniz?

    • altankaran
      Cevapla

      Displazi kanser değildir. Fakat sıkı takibi gerekir. Ayrıca polipler varsa onlarında alınıp patolojik olarak incelenmesi gerekir. Yaşınızı ve ailede kolon kanseri olup olmadığını yazmamışsınız. Biran önce kitleyi ve polipleri aldırın, incelensin

  39. Cevapla

    hocam merhaba 5 hafta önce anal fisür tanısı kondu aynı gün tedavi yapıldı tuvaletten sonra 3,4 saat ağrım oluyor hala tam iyileşmedi ameliyat gerekir mi yoksa bir süre daha mı beklemeliyim.teşekkürler

  40. Mehmet Aslancantuğ
    Cevapla

    Hocam merhaba , 20 gün önce anal fissur sebebiyle ameliyat oldum . Doktor kasın 2/3 kadarını kestiğini ve , yırtığı çıkardıktan sonra yandaki deriyi kaydırarak diktiğini söyledi. Bu arada ameliyat esnasında içeride 2 adet 4. Derece hemoroid olduğu için onları da aldığını söyledi. İlk 15 gün serumlarla yaşadım. Şimdi daha iyiyim ancak tuvaletten sonra kıvrandırmasa bile yaklaşık 3-4 saat boyunca süren rahatsız eden bir ağrı, his , sanki orada bir basınç varmış gibi rahatsız eden bir durum oluyor. İlk tuvalette çok ağrı olmıypr ve zaman geçtikçe ağrı artıyor pik seviyeye ulaşıyor sonra azalıyor. Bu süre yaklaşık 4 saati buluyor. Fazla rahatsız ettiği için de ağrı kesici içiyorum. Bu durum normal midir ve iyileşme süreci nasıl genellikle ilerler. Yorumlarınız benim için kıymetlidir. Teşekkür ederim.

    • altankaran
      Cevapla

      Fissür vakalarında ben fleb çevirmeyi yapmıyorum. Siz beraberinde hemoroid ameliyatıda olmuşsunuz. Sanıyorum yakınmalarınızın geçmesi 3 ayı bulur. 3 ayı geçen yakınmalarda bir komplikasyon olmuş demektir. Yeniden muayene olmanız gerekir

  41. Cevapla

    Hocam iç kasın hepsinin kesilmediği flepli anal fissür ameliyatlarında nüks olur mu en etkili ameliyat bu mudur

    • altankaran
      Cevapla

      Kronik fissür vakalarında anal spazmı gidermek için LİS ameliyatı yapıyoruz. Fissür zemininide granülasyon dokusunu laserle yakıyoruz. Kapatma için fleb pek kullandığımız bir yöntem değil. Sfinkterin tam kesilmediği vakalarda nüx herzaman olabilir

  42. Cevapla

    Sayın hocam, lis ameliyatında kesilen kas tekrar tamir edilir mi bu ameliyattan sonra oluşan gaz ve dışkı kaçırmanın tedavisi varmıdır varsa nasıl olur saygılar

    • altankaran
      Cevapla

      LİS ameliyatından sonra gaz kaçırma varsa çeşitli girişimlerde bulunuyoruz. Ama başarı şansımız az

  43. Cevapla

    Hocam iyi günler, benim makatımda karşı koyamadığım kaşıntı oluyor. Kaşıntıya birlikte kötü kokulu sarı renge çalan bir leke oluyor iç çamaşırımda. Ne tür bir tedavi yöntemi gerekiyor?

    • altankaran
      Cevapla

      Kaşıntının kaynağı çok çeşitli olabilir. Muayene olmadan birşey söylemek mümkün değil

  44. Cevapla

    Merhabalar hocam. 2.5 hafta önce makattımdan çok kan geldi sonra regl olduğum için kanama durumunu takip edemedim ama dışkı yaparken acıma hissi oluyordu cam parçaları geçermiş gibi. 1 hafta krem sürdüm galiba makat çatlağı vardı. 2 gün önce küçük misket kadar makatta şişlik oluşmuş yumuşak bir şişlik. Kaşıntı yapıyor. Çok korkuyorum ameliyat falan gerekli mi yoksa başka tedavisi var mı? Bir de ne kadar sürede iyileşir. Lütfen açıklama yapabilir misiniz çok endişeliyim.

    • altankaran
      Cevapla

      Makat çatlaklarında fazla janama olmaz. Çok kanama olduysa yandaş olarak tromboze hemoroid olmuş olabilir. Görmek lazım. Tek seansda hem çatlak hemde hemoroid ameliyatsız laserle tedavi edilebilir

  45. Cevapla

    Merhaba hocam ankaradayım size gelemiyorum cevaplarsanız mutlu olurum. Bende bi kabızlık sonucu yıllar önce bir meme gibi bir şey çıktı o zaman doktor anal fissür demişti ve krem verip göndermişti ve o mememsi şey çıktığı günden bu güne makatımda görsel olarak şekil bozukluğu olarak kaldı ve bundan 1 ay önce antibiyotik sonucu ishal olup tekrar meme çıktı ve toplam 2 meme şeklinde çıkıntı oldu ve yıllarca 1 taneyle yaşarken şimdş 2 taneyle yaşıyorum doktora gittim doktor yırtık basur filan hiçbişey yok dedi bende görüntü moralimi çok bozuyor genç kadınım bunu alamazmıyız dedim hayır dedi çok önemsemedi ama bu beni çok etkiliyor makat şeklim bozuk duruyor tuvalete çıkmadan öncede çıkıncada ben şimdi neyim var onu bile bilmiyorum biri yıllar önce fissür dedi şimdi bişeyin yok deniyor ne yapmalıyım hocam bu görüntü düzeltilmez mi ? Teşekkür ederim

    • altankaran
      Cevapla

      Onlara nöbetçi meme diyoruz. Fissür iyileşse bile onlar kalıyor. Radyofrekansla onları alıyoruz

  46. Cevapla

    22 yaşındayım 8 senedir hemoroidim vardı fakat 4 ay önce çok şiddetli bir hal aldı şişti ve 1.5 ay önceden şimdiye kadar sanki sıvı dışkı kaçırıyormuş gibi hissediyorum makat kısmımın çıkışında yan tarafta banyo yaptıktan sonra bile yarım saat 1 saat içerisinde iç çamaşırımda afedersiniz altıma yapmış gibi leke oluşuyor iltihapmı yoksa dışkımı bilmiyorum

  47. Cevapla

    Merhaba hocam. Şikayetim 2017’den beri başladı. İlk başta çok hafifti ama sonra geçti. Demir eksikliğim olduğu için ilaç kullanıyorum onunda etkisi vardır diye düşündüm ama alt karın şişliğim var, bazen de ağrı yapıyor. Bazen tuvaletimi yaparken cam kesiği şeklinde oluyor bazen de ishal. Geçen sene doktora gittim anal fissür dedi. Oturma banyosu önerdi ve kremler verdi.Ama tekrarlanan bir durum söz konusu bugünde makat çevrem nohut tanesi kadar bir şişlik gördüm. Kaşıntı ve bazen de dışkılama sırasında hafif kan geliyor Kronikleşmiş bir fissür durumum var sanırım.Nadirde olsa sanki makatim doluluk hissi oluşuyor.

  48. Cevapla

    Kendimi bildim bileli kabızım ama gebelikte birlikte büyük tuvalet sırasında kanama olmaya başladı.Her zaman olmasa da kanama olduğunda 5 6 gün sürüyor fışkırır tarzda damla damla ve bazen pıhtılar görüyorum tuvalette,elime gelen meme seklinde çıkıntılar da var.Genel cerrahide gittim hemoroid olduğunu söyledi.Aynı zamanda fissür olabilir mi? Tedavi yöntemleriniz nedir?Bilgi alabilir miyim acaba?

    • altankaran
      Cevapla

      Hemoroidlerde derecesine göre laser, THD, band yapıyoruz. Fissür vakalarında laser uyguluyoruz

  49. Cevapla

    hocam meraba izmirde oturuyorum anal fissur var bende 5 senedir ama artık zorluyor bunun için lazer olunca kasmı kesiyorsunuz ve kazer etkilimi fissürü bitirmede yardımcı olursaniz sevinirim

    • altankaran
      Cevapla

      Kronik fissür vakalarında kas kesme işlemi yapmıyoruz. Yaptığımız işlem lokal botilinum toksini uygulaması ve fissür zemininin lazer ile yakılması işlemidir. %90-95 sonuç alıyoruz.

  50. Cevapla

    Merhaba benimde 1 hafta öncesi makarna çevresinde şişlik vardı siyahimsi çıban gibi tanıdığım bir doktora resmini gönderdim krem ve ilaç verdi kullandım yara delinmiş gibi kanadı az az kan geldi şişkinlik küçüldü makat içine girdi sanki içini şık deiler ben sıkamadım karnımda şişlik oluyor tuvalete gidiyorum zorlanma olmuyor ama yanıyor ve kesik kesik yanmalar oluyor bu olay olmadan kabızlık yaşamıştırm ne zaman geçer muayene olmayı ve ameliyat olmaktan çok korkuyorum .kullandığım ilaç doxium 1000mg ve protokol glyvenol krem

    • altankaran
      Cevapla

      Büyük bir ihtimalle sizde tromboze hemoroid oluşmuş. İlk anda tedavi olmadığınız için hastalık sürüncemeye vurmuş. Yapacağınız işlem bir proktoloğa gidip hemoroidlerinize baktırmanız ve bunların tedavisini olmanızdır.

  51. Cevapla

    Hocam merhaba bende ters iliski sonrasi sislik olustu sonrasinda bu sislik gecti ama akinti gecmedi anusten irinli akıntı geliyor bu durum normal midir lutfen yardimci olun

    • altankaran
      Cevapla

      Büyük bir ihtimalle siz de fissür(çatlak) oluşmuş. Sonra da bu fissür enfekte olup akıntı yapmaya başlamış. İlerlemiş durumlarda bu durum fistül’e dönebilir. Fistül olursa akıntı sürekli olur. Muayene olup tedavi olmanız gerekmektedir.

  52. Cevapla

    Hello sir, I’m 18 years old I’m from Pakistan studying in Turkiye I’m suffering from anal fissure it’s been 6 months I’m suffering from that it heals and comes back again and again what should I do I’m mentally disturbed I’m so depressed please help me out what should I do I want to get rid of that for forever.Thanks in advance for your recommendation.

    • altankaran
      Cevapla

      In cases of anal fissure, we apply medication to eliminate anus spasm. We also perform laser treatment for anal fissure in the same session. After the procedure, the patient has no problems within 1-1.5 months.

  53. Fatma borzan
    Cevapla

    İyi günler hocam ben iki kez fistül ameliyatı oldum gene aynı tekrarlıyor nasıl ger çok rahatsız oluyorum

    • altankaran
      Cevapla

      Fistüllerde nüks her zaman olabilir. Nükste yaş, diyabet, fistülün şekli ve yeri önemlidir. Sık sık lüks eden fistüllerde seton tedavisi ile birlikte zaman zaman fistülatomi zaman zaman lazer uygulamalarıyla yaklaşık 1 yıllık bir sürede tedavi etmeye çalışıyoruz.

Yorum Yaz

Hemen Ara
Yol Tarifi