• 0232 504 00 00
  • Atatürk Cad. No: 384/5 Alsancak, İzmir
  • Pazartesi - Cumartesi: 09:00 - 18:00

Göz Kapağında ve Yüzdeki Yağ Bezeleri Nasıl Geçer?

Yağ bezeleri genelde vücudun üst kısmında bulunur ve yıllar içinde gittikçe büyüyerek birkaç cm çapa ulaşabilir. Bu bezeler aynı zamanda göz altında veya göz kapağında, yüzde de görülebilir.

 

Büyüdüklerinde hem estetik olarak kötü görünürler ve hemde göz kapağının hareketlerini engelleyebilir.

 

Vücutta oluşan yağ bezelerinin oluşmasında hangi faktörler etkilidir: Her kişide ayrı yerlerde oluşan bezelerin  oluşum mekanizmaları nedir tam bilinmemektedir. Fakat genetik faktörlerin etkisi fazladır. Bunun dışında özellikle göz kapağında ve yüzde oluşan lipomlarda yüksek kolestrol ve trigliserid yüksekliği bir etken olarak karşımıza çıkmaktadır. Oluşumlarında diğer bir neden de ileri yaşlarda görülen çeşitli metabolizma hastalıklarıdır. Bu kişilerin kötü beslenmeleri, yağdan zengin bir diyet olması , diyabet hastalığı lipomun daha fazla görülmesine neden olmaktadır. Göz çevresindeki yağ bezeleri sedanter hayat yaşayan, hareketsiz kişilerde daha fazla görülmektedir.

 

Gözlerde Oluşan Lipomlara Dikkat!

 

Göz çevresindeki ve yüzdeki lipomlarda en büyük sorun estetiktir. Hastalar göz kapaklarında veya yüzde elmacık kemik üzeride bir şişliğin olmasında hoşlanmaz. Bunun dışındaki göz kapaklarındaki lipomlar bazen göz kapağının hareketlerini bozabilirler buna bağlı çeşitli göz hastalıklarına zemin hazırlayabilirler. Bu bezelerin ağrısı yoktur ve kanserleşme bunlarda söz konusu değildir. Bu bezelerin kapsülü içinde yavaş yavaş büyürler. Çevreye yayılması söz konusu değildir.

 

Alın, göz kapakları ve yüzde yağ bezesi oluşan hastalar öncelikle bir doktora gidip kan testleri, kan kolestrol ve lipit testlerini yaptırması gerekir. Bunlarda bir yükseklik saptanırsa öncelikle bunların tedavisi gerekir. Kan lipidleri yüksekse yağlı yiyeceklerden uzak durmalıdır. Bu arada kişilerin günde en az üç litre su içmeleri sindirim sisteminin normal çalışması için elzemdir. Çok ufak bezelerde cilt temizliğine çok önem vererek kurtulmak mümkündür. Bu amaçla temizlik için çeşitli merhemler kullanılabilir. Bununla ilgili doktora danışılır. Ayrıca antiseptik özelliği nedeniyle temizlik için elma sirkesinden yararlanılabilir. Bu amaçla sarımsak, hintyağı, soğan, portakal suyu gibi malzemelerde kullananlar vardır.

 

Göz kapaklarındaki yağ bezelerinde günümüzde lazer ve radyofrekans dediğimiz teknikler kullanılmaktadır. Radyofrekans radyo dalgaları ile dokuyu buharlaştıran bir tekniktir. Çok küçük olan lipomların üzerine uygulanarak 1-2 dakika içinde tüm kitleyi buharlaştırır. Buharlaşma sonrası o bölgede bir kabuklanma olur. Kabuk yaklaşık 2 hafta içinde düşer yerinde oluşan kırmızılık ise 2-3 ay içinde yerini normal cilt rengine bırakır. Yüzde olan ve çoğu 0.5cm üzerinde olan lipomlarda ise cerrahi tedavi gerekir. Fakat yüz gibi görünen yerde işlem sonrası küçük bir kesi izi kalır. İzin az kalması tamamen kitlenin büyüklüğü ile ilgili bir durumdur lokal anestezi altında yapılan bir işlemdir işlem sonrası herhangi bir iş ve güç kaybı yaratmaz.

 

Randevu ve İletişim Numaraları

Tel: 0 (232) 504 00 00
Cep ve Whatsapp: 0 (533) 963 54 45

Yorumlar

Yorum Yaz

Hemen Ara
Yol Tarifi