• 0232 504 00 00
  • Atatürk Cad. No: 384/5 Alsancak, İzmir
  • Pazartesi - Cumartesi: 09:00 - 18:00

HEMOROİD (BASUR) TEDAVİSİ

Hemoroitler anal bölgede bulunan ve kirli kanı taşıyan toplardamarlardır. Bunlar kan dolaşımını sağlarken aynı zamanda dışkılama sırasında bir yastıkçık şeklinde işlev görerek dışkılamanın rahat bir şekilde olmasını sağlar. Makat bölgesinde basınç çeşitli nedenlerle artarsa bu kan dolaşımı bozulur ve damarlar tıpkı ayaklardaki varisler gibi genişler ve hemoroitleri oluşturur. Bu oluşan hemoroitler çeşitli büyüklüklerde olabilir. Bazen 4. derece dediğimiz hemoroitler anüsten dışarı çıkabilir. Sarkan bu damarlar içindeki kirli kana bağlı olarak mor renktedir. Travmaya veya tahrişe maruz kaldıklarında delinir ve kanayabilirler.

Hemoroitler 2 grupta mütalaa edilir. İç ve dış hemoroit şeklinde isimlendirilir. İç hemoroitler kendilerini kanama ile belli ederler. Dışarıya çıkmazlar. Bunlar 1. ve 2. derece dediğimiz hemoroitlerdir. Dış hemoroitler ise makat dışındadır. Bunlarda da asıl belirti kanamadır. Kanamaya ek olarak kaşıntı, ağrı ve acı gibi yakınmalara da neden olmaktadır.

Çok çeşitli nedenler anal basıncı artırarak hemoroit oluşumuna neden olmaktadır. Kronik kabızlık, uzun zaman devam eden ishal nöbetleri, hamileliğin son trimestiri, uzun süre oturarak çalışma (ör: şoförler),baharatlı ve özellikle acılı yiyeceklerin sık ve çok miktarda tüketilmesi, karın içi basıncını artıran tümörler, bağırsak tümörleri hemoroide yol açan etmenler olarak sayılabilir.

Hemoroid (Basur) Hakkında En Fazla Merak Edilenler

Hemoroid İçin Hangi Doktora Gidilir
Hemoroid anal bölgedeki damarların hastalığıdır. Proktoloji uzmanına gidilir.

Korunma Yöntemleri Nelerdir?
En başta kabızlık ortadan kaldırılır. Acı yenmemeli ve günlük sedanter hayattan kaçınılmalıdır.

Nedenleri Nelerdir?
Anüs bölgesindeki basıncı arttıran her şey hemoroid yapar. Kronik kabızlık, hamilelik, fazla ıkınma, acılı yemekler.

Nasıl Teşhis Edilir?
Proktoloji masasında diz dirsek pozisyonunda yapılan muayene ile teşhis edilir.

Ameliyatsız Tedavinin Avantajları Nelerdir?
Erken günlük yaşama dönülür ve ameliyat komplikasyonları oluşmaz.

Hemoroitlerde ana semptom kanamadır. Özellikle iç hemoroitlerde başkaca belirti görülmez. Dış hemoroitlerde ise kanamaya, makat bölgesinde ağrı, taharetlenme sırasında ele meme gelmesi ve kaşıntı gibi yakınmalar eşlik eder. Yalnız bu belirtiler ile yalnızca hemoroide özgü değildir. Anal fissür, fistül ve apselerde de benzer yakınmalar olabilir. Bu da ancak muayene sonucu ayrılabilir.

Bayanlarda görülen hemoroitlerde bebeğin alt kısma baskı yaparak kan dolaşımını bozması etkendir. Ayrıca gebelikte annede oluşan hormonal değişikliklerde buradaki damarları etkiler. Ayrıca hamilelerde kabızlık önemli bir problemdir. Gün geçtikçe bebeğin kilo alması alt kısma baskı yapar hem de kalın bağırsak hareketlerini yavaşlatır.

Hemoroid (Basur) Evreleri

1.evre hemoroitler hasta tarafından fark edilmez. Anüsün 3-4 cm yukarısında görülür. Kanamalarla kendini belli eder. 2.evre hemoroitler ıkınma sırasında çıkar. Ikınma bitince içeri girer. Bunlarda da kanama ön plandadır. 3.evre hemoroitler dışkılama sırasında dışarı çıkar. Hasta ancak eliyle bunları içeri iter. 4.evre hemoroitler hep dışarıdadır. Bunlarda kanama, kaşıntı, ağrı ve ıslak makat gibi yakınmalar vardır.

Tanı genelde fiziki muayene ile konur. Diz-dirsek pozisyonunda yapılan anoskopide 1, 5 ve 9 hizalarında 3 adet büyük pake görülür.

Tedavide öncelikle kabızlık sorunu ortadan kaldırılmalıdır. Bunun için posa bırakan bir diyet önerilir. Hastalara 3 öğünden 1 öğünde sebze yemeleri, meyveyi bol tüketmeleri önerilir. Günlük aldıkları su miktarı en az 3 litre olmalıdır. Alkolden uzak durmaları ve acı yiyecekler yememeleri istenir. Her gün sabah akşam 10 dakika süre ile ılık oturma banyoları verilir. Lokal olarak uygulanan krem ve pomadlar yazılır.

Tedavi Yöntemi Nasıldır?

Tedavide ameliyatsız bir takım ofis tedavileri yapılabilir. Bunlarda ağrısız bölgede çalışıldığından ağrı olmaz. Bu amaçla 1.ve 2.derece hemoroitlerde lazer ile çöktürme ve band ligasyon yöntemleri uygulanabilir. Daha büyük 3.derece hemoroitlerde THD denilen atardamar bağlanması işlemi uygulanır. Çok büyük 4.derece hemoroitler cerrahi olarak alınır.

Randevu ve İletişim Numaraları

Tel: 0 (232) 504 00 00
Cep ve Whatsapp: 0 (533) 963 54 45

Yorumlar

  1. Cevapla

    Merhaba doktor bey ,makatımda acı ve kanama var tuvaletime çıkarken acı oluyor daha sonrasında acı ve iğne batması gibi sorunlar devam ediyor kanama oluyor daha önce doktor muayenesi oldum ve yaklaşık 2 haftadır anal krem ve hap kullanıyorum ama faydası olmadı

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Muayenelerimiz ücretsizdir, buyrun gelin detaylı bir inceleyelim. Krem ve hapla çözüm bulma şansınız yok. Muayene sonrası detaylı bilgi verebilirim.

    • Cevapla

      Hocam merhabalar bir haftadır tuvalete çıktığımda hem çıkarken makatım yanıyor hemde ihtiyacımı giderdikten sonra? Sizce sebebi ne? Kan yara gibi hiçbirşey yok.

      • Op. Dr. Altan Karan
        Cevapla

        Makat çatlaklarında yanma ve ağrı olur. Tedavi edilmezse kronikleşir. Yaptığımız tedavisi ile çok iyi sonuçlar alınmakta. İletişim numaralarımızdan arayın detaylı bilgi verelim.

  2. Cevapla

    Hocam bendede uzun süredir tuvalet sorunu var tuvalete girdiğimde büyük abdestimi yaparken makatımdan birşey girip çıkıyor elimle ellediğimde parça parça büyüklükte yastık gibi şeyler geliyor ishal veya dışkım yumuşak olduğunda o şey çıkmıyor kanamam Yok kaşıntı ve makatımdan ıslaklık geliyor sizce ne olabilir ? Bağırsak sarkmasımıdır ? Önceden bağırsak parazitim vardı iyileştim onunla alakası varmıdır ?

    • Op. Dr. Altan KARAN
      Cevapla

      Prolapsus dediğimiz makat sarkması anlatıyorsunuz. Bunun çeşitli şekilleri var. Tedavileride farklı. Muayene olmanız gerekir.

    • Op. Dr. Altan KARAN
      Cevapla

      Merhaba, asistanımın numarasıdır, Whatsapptan söylerseniz şahsi numaramı verir.

      • Cevapla

        Hocam merhaba ben Doğumdan sonra büyük aptestimi yapmakta çok zorlanıyorum sanki bi jiletle kesiyorlar gibi çıktıktan sonrada enkaz 12 saat acıçekiyorum yanma oluyo bunun sebebi nedir tedavisi varmıdır

        • Op. Dr. Altan KARAN
          Cevapla

          Sanıyorum Anal fissür dediğimiz makad çatlağı olmuşsunuz. Bunlarda ameliyatsız tedavi yapıyoruz. %90-95 sonuç alıyoruz.

  3. Cevapla

    Hocam Merhaba Bende 2013 Ten Beri Acı Çekiyordum 21 Nisan 2018 De Bi Hastanede Ameliyat Oldum Doktor Fıssür ve Çatlak Apse Yapmıştı Lazer Ameliyatla Aldık Dedi Çok İyi Geçmişti 4 Ay Sorunsuzdu Ama Eşimin Rahatsızlığı Dolayısıyla Hastanede 2 Gün Kuru Beslenmek Zorunda Kaldım Sıvı Yiyecekler Yiyemedim 3 Saat Hastane Önünde Taşta Oturmak Zorunda Kaldım Sonrası Bana Ölüm Gibi Geldi Agrım Olmaya Başladı Agrim Gecmiyor Ameliyat Eden Doktora Gittim Muayene Edip Bana Ameliyatta Sorun Yok Dedi Ama Bu Sefer Agrım İç Tarafta Gecer Dedim Ama Geccek Gibi Durmuyor proctol Fitil Kortos Krem Doixim Hap Verdi Kortos Kremi Sürdükten Sonra Dayanılmaz Yanma Ve Ağrılarım Oluyor Du Kullanmayı Bıraktım Onun Yerine Önceden Kullandigim Procto Glyvenol Krem ve Sandoz Sürüyorum Ve üç Hafta Geçti Agrım Geçmedi Işe Gidemez Oldum Ağrılardan Kendimi Sıktıgımda Dayanılmaz Agrım Oluyor Ne Yapmam Gerekiyor Hayatım Zehir Oldu Gene Hocam Bilgilendirir Seniz Sevinirim.

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      O bölgede yeni bir çatlak ve enfeksiyon olabilir. Gelin muayene edip gerekli tedaviyi yapalım. Muayenelerimiz ücretsizdir

  4. Muhammet Demirci
    Cevapla

    Sn. Hocam 4. Evre iç ve dış hemeroid hastasıyım. Kolonoskopi yapıldı sonuç temiz ancak Doktor cerrahi için uygun olmadığını belirtti. Kabız olmasam da fışkırır derecede ciddi kan kayıplarım olup Hemoglobin sayım 6.4 lere kadar düştü. 3 ünite kan verildi. Kanamam devam ediyor. Progtolog ve daflon kullanıyorum. Çaresizim ne yapmalıyım.

  5. Cevapla

    hocam meraba ben hasan yaklaşık 2 gündür bu acıyı çekiyorum ve durmadan büyüyor burun büyüklüğüne ulaştı giderekte büyüyor anlamadım ne yapmam gerek evin içinde yürürken yatağıma 10 dakkada anca gidiyorum oturmak için çok uğraş veriyorum büyük ruvaletimi yapmakta zorlanıyorum ve diğerleri gibi değil hiç yapamıyorum sanki ölcekmişim gibi geliyor bana

      • Ceren kaya
        Cevapla

        Merhaba hocam benimde 10 aydır hemorid ağrısıyla ugrasiyorum sanırım doğumdan sonra oldu ne olduysa ilk önce kabızlık yaşadım kanama ağrı oturamama siskinle tuvaletimi de yapamıyordum lahmanla xm ilaçlarıyla 2 ay toparlanma sürecimiz oldu daha sonra haftada 2 gün iyisem diğer günler ağrı şişkinlik tuvaletimi yaparken acı arada kanama oluyor ama ele gelen hiç birsey yok dogum yaparken doktorumda kontrolde dışta yok dedi hemorid yırtılması olabilir dedi daflon kullanıyorum hiç bir işe yaramıyor ağrı kesici falan içtiğimde ağrıyı biraz hafifletiyor kabiz olmuyorum Allah’tan bunun sebebi nedir hemorid mi yoksa başka birsey mi vardır

        • altankaran
          Cevapla

          Sanıyorum sizde hemoroidden ziyade anüs çatlağı var. Gelin ameliyatsız tedavisini yapalım

  6. Cevapla

    Merhaba. Benim hamilelik döneminde hemoroid problemim oluştu. Dışarıya doğru çıkıntılar oldu. Doğumdan sonra kanama ve acı bitti fakat çıkıntılar sarkmış bir şekilde kaldı ve adet dönemlerinde muhtemelen havasız kalmaktan şişiyorlar ve acı oluyor. Aldırmak doğru mu?

    • Op. Dr. Altan KARAN
      Cevapla

      Bu tür hemoroidler ya estetik amaçla yada bir şikayete neden olduğunda alınabilir. Hastaya bağlı bir durumdur. Alınma şekli ameliyatla olur

  7. Cevapla

    Iyi günler hocam ben doktora gittim bana catlak var dedi kolonoskopi istedi ben yaltiramam dedim 3 ay once rahim yumurtalık ameliyatı oldum suan ona hazir degilim bana ilac krem verdu hocam ben oturunca hiçbirşeyim yok gayet iyiyim biraz dolasmaya basliyayim evde hemem basliyo agri dayanilmaz agri nedir bu hocam illa ameliyatmi olucam bem daha yeni ameliyat oldum simdiden teskler

    • Op. Dr. Altan KARAN
      Cevapla

      Sizi kliniğimize bekliyoruz botulinum toksin ile sorunu çözeriz. Ayni zamanda fissür zeminide laser yapılarak zemindeki iltihap temizlenebilir.

  8. ali semercioğlu 5336460659
    Cevapla

    sayın hocam iyi günler olsun .ben yaklaşık 17 yıldır hemoroid hastasıyım.ilk başlangıcından bu yana bodur mahmut otunu kaynatıp içerek idare edip bu günlere geldim.(hiç doktora gitmedim korkudan) akraba ve arkadaş çevremde çok sayıda aynı hastalıktan olan var kimi ameliyat oldu kimi benim gibi çekiyor. ameliyat sonrası tekrar nüksedip eski duruma gelende var tamamen iyileşende oldu. hemoriodin iyi huylusu kötü huylusu (dişi ve erkek) olduğunu duydum muayene sonrası kötü huylu teşhisinde bulunursanız.nasıl bir yol izleyeceğim.yani aynı işlemleri belli bir süre sonra tekrar mı yaşayacağım? ben 60 yaşında ssk emeklisiyim açıklayıcı bilgi verirseniz sevinirim. esenlikler dilerim.

    • Op. Dr. Altan KARAN
      Cevapla

      Hemoroidde iyi huylu kötü huylu olmaz. Ama bazı hemoroidler barsak kanserinin belirtisi olabilir. En kısa zamanda muayene olmanızı öneririm. Kullandığınız otun içeriğini bilmiyorum. Ama hemoroidlerde artık çok modern yöntemler var. Çoğu hastada 10 dakikada çözüm buluyoruz. Gelin muayenelerimiz ücretsiz. Bakalım karar verelim. Selamlar

    • Hasip ARSLAN
      Cevapla

      Iyi günler hocam.
      Aslinda beş – on yıldır hemeroit rahatsızlığım olduğunu biliyorum. Yıllar ilerledikçe hemeroit belirtisi artti.
      Şu andaki durumum, sabahları gaita yaparken çok, ağrı, acı ve yanma oluyor. Sanki cam veya jilet çıkarıyorum. Bu acı 7 – 8 saat sürüyor. Kanama olmuyor. Lazerle tedavi olabilirmiyim.
      Hayırlı mesailer diliyorum.

      • altankaran
        Cevapla

        Şikayetlerin hemoroidden ziyade anal fissüre benziyor. Fissürlerde uygun vakalarda laser uyguluyoruz. Görmek lazım

  9. Cevapla

    Hocam merhaba 7 buçuk aylık hamileyim bi kaç aydır çok acı çekiyorum agrisina dayanamayıp agladigim zamanlar oluyor makatta memelenme var ve disarda surekli..daflon ve doxium kullandım ayrıca kremlerde kullanmaktayım ama hiçbir faydasını gormedim doktor hem hemoroid hem catlak var doğumdan sonra alınması gerekir ilaçla tedavi olmaz dedi kliniginize gelsem gebelikte herhangi bişey yapabilir misiniz yoksa doğum sonrasını mi bekleyim

    • Op. Dr. Altan KARAN
      Cevapla

      Doğum öncesi birşey yapamayız. Oturma banyoları sırasında. Memeleri içeri itmeye uğraşın. Gebelik döneminde ağızdan ilaç almanızıda önermem. Doğum sonrası gerekli tedaviyi yaparız

  10. Cevapla

    Merhaba hocam benim bir sorunum var . yaşım 16 , kilom 120. Bu yaz ilk defa böyle bir kötü durum ile karşılaşmaktayım. Benim sorunum tatile gittiğimde yoktu fakat tatilden döndüğümde internet başında 2 3 saat oturduktan sonra popomda çok belirgin ıslanmalar oluyor . buna krem ilaç vb. Gibi çözümleri var mıdır? Veya başka çözüm yolları var mıdır?

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Krem veya ilaç çözüm olmaz, tedavi olmalısınız geç kalmadan hemoroidler derece derece olduğu için zaman geçtikçe ilerleyebilir. İletişim numaramızdan randevu alıp gelin bir detaylı muayene yapalım.

  11. Cevapla

    Hocam kolay gelsin ben bundan beş yıl önce hemoroid tedavisi yapmıştı antalyada kurtulmustum ama son iki üç gündür kaşıntı ufak ufak acılar çekmeye başladım bugün akşam ise branda makatimin dışında bir şişlik oluşmuş onu fark ettim daha 2 .3 saat öncesine kadar yoktu branda oluşmuş ben ismakinasi operatörü yum yardimci olursanız sevinirim gereken neyse yapalım hocam bunun tedavisi varmı

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Evet tedavisi mümkündür, 0232 407 19 54 bu numaradan randevu alıp kliniğime gelirseniz aynı gün tedavisi sağlanır.

  12. Cevapla

    Kalp hastasiyim.o yuzden özel ilaç kullaniyorum.3 yada 4 .evrede olabilir.size gelecegim.gelmeden once kesmelimiyim.tesekkurler

    • Op. Dr. Altan KARAN
      Cevapla

      Herhangi bir girişimden 1 hafta önce kesmeniz gerekir. Fakat kesmeden önce kardiyoloğunuza danışın

  13. Op. Dr. Altan Karan
    Cevapla

    Görmek lazım. Ameliyatsız bantla bağlama veya laser tekniklerini kullanıyoruz. Selamlar

  14. Cevapla

    Hocam merhaba ben 8ay önce Doğum yaptım ve bende hemoroid çıktı gittiğim bi doktor ilaç verdi kullanıyorum hala ama hiç faydasını göremedim çok kaşıntı ve otururken ağrı oluyor birde makat dışında çok kuruluk aşırı derecede kaşıntı oluyor .birde çatlıyor bu da oturmamda inanılmaz rahatsızlık ve Ağrı yapıyor ne gibi bi tedavi uygulayabilirsiniz acaba

    • Op. Dr. Altan KARAN
      Cevapla

      Görmek gerekir. Hemoroidin derecesine göre laser veya bantla bağlama şeklinde tedaviler uyguluyoruz. Muayenelerimiz ücretsizdir

  15. Cevapla

    Makatta kanamam var açık renkli bir kan daha öncede olmuştu bu kanama ağrım sancım yok

    • Op. Dr. Altan KARAN
      Cevapla

      Makat kanamalarının en büyük nedeni hemoroidlerdir. Yaşınızı yazmamışsınız. İleri yaşlarda kolonoskopi yapmak gerekir. Gelin muayene olun. Muayenelerimiz ücretsizdir

  16. Cevapla

    Meraba. Benimde doğumda olmuştu. 7 yıl önce. Yeni bir bebegim oldu ve tekrarladı. Makatta 3 adet meme şeklinde. Kalp ilacı ile yapılan özel bir krem kullanmaya başladım. Ağrıyı acıyı kesmeye başladı. Ama bu durumu tekrar yaşamak beni çok etkiledi ve kesin çözüm istiyorum. Aynı şeyleri yaşamaktan bıktım. Çok büyük bi acı. Bebeğimi emziriyorum. Ameliyat olursa bebeğimi emdirmeye devam edebilir miyim. Edemezsem kaç gün sürer. Ve ameliyatta iyileşme sureci ne kasar. Durumum memeler dışarda ve bu doğumla üç oldu. Islaklık ağrı acı hepsi var. Ilaç tedavisi olumlu. Ama dediğim gibi onları artık hissetmek istemiyorum. Bana bilgi verirseniz sevinirim. Iyi çalışmalar

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      4.derece hemoroidleriniz var. Onlarda THD denilen damar bağlama yöntemini yada cerrahi tedavi uyguluyoruz. Muayene etmek lazım. Kullandığınız krem spazmı azalttığından kısmen yararlı olabilir. Ama baş ağrısı ve çarpıntı yapar. Ameliyat sonrası 1 ay ağrılı ve sıkıntılı bir döneminiz olur. Annelik göreviniz biraz aksar.

  17. Cevapla

    Hocam annemin kabizligi var uzun senedir. 1 senede 2 kez kolonoskobi oldu bisey cikmiyor ama acisi hic gecmiyor surekli kabiz ciktigi zamanda yanmasi oluyor saatlerce. Hemoroid disinda baska bisey olabilir mi veya ameliyatlik bir durumu varmi

    • Op. Dr. Altan KARAN
      Cevapla

      Annenizde sanıyorum fissür dediğimiz anüs çatlağı var. Gelin bakalım. Muayenelerimiz ücretsizdir

  18. Cevapla

    Hocam 4,5 Yaşında çocuğumun dışkılama sırasında Zorlanması,yanması, temizliği sırasında peçetede kan ve gün içerisinde kaşıntı olması ben de çatlağı düşündürdü Çocuk doktorumuz krem önerdi . Beslenmemize de dikkat edersek bu yöntemle geçebilir mi ? Yoksa size getirmeli miyim..?

    • Op. Dr. Altan KARAN
      Cevapla

      Çocuklardaki genelde kendiliğinden düzelir. Çocuk doktorunun önerileri yeterli. Selamlar

  19. Cevapla

    hocam mrb son 3 gündür malum bölgede nohut büyüklüğünde bir şişlik var hafif yanma yapıyor ilk kez böyle bir durumla karşılaştım acaba bu geçici bişey mi yoksa artık geri dönülmez bir yolamı girdim . tuvaletten sonra da hafif dışarı çıktı .

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Sanıyorum tromboze bir hemoroid oluşmuş. Onun içinde pıhtılaşma oluşmuş. Gelin 5-10 dakikalık bir tedavisi var. Halledelim. Selamlar

  20. Cevapla

    Merhaba 2,5 ay önce 4. Evreden hemoroid (klasik yöntemle )ameliyatı oldum doktorum bir basur memesini bıraktığını söyledi alırsam makatta darlık gelişir tuvaletini yapamazsn zamanla kaybolur bırakılan yer dedi ancak en ufak bir küçülme yok ayrıca ameliyattan sonra şişliği 1,5 ay sürdü bıraktığı memenin ve kanamam oldu. Kontrole gittiğimde 6 ay sonra tekrar ameliyat olmam gerektiğini dile getirdi doktorum. Bu bıraktığı meme dışarıda aynı ameliyat sancılarını çekmek istemiyorum lazer ameliyatı olmam mümkün mü? Ve aynı ağrılar olur mu? Bilgilendirirseniz sevinirim

    • Op. Dr. Altan KARAN
      Cevapla

      Görmeden birşey söylemek mümkün değil. Muayenelerimiz ücretsiz. Buyrun bakalım. Uygunsa geldiğiniz gün tedavide ederiz.

  21. Cevapla

    Hocam iyi çalışmalar benim sorunum makatta tuvalette ve sonrasında aşırı şiddette Ağrı ve şişlik genel cerraha gittim madur ilaçları verdi gönderdi inanın hiç bir şey farketmedi uygulamadığım bitkisel ilaç ot çöp kalmadı daha önce beşer sene ara ile iki sefer olmuştu fakat geçmişti bu sefer bir aydır agrıdan duramıyorum arasıra kanamada oluyor kabız falanda olmuyorum ne yapmalıyım hocam.

    • Op. Dr. Altan KARAN
      Cevapla

      Anal fissür veya fissür zemininde apse olabilir. Muayene etmek gerekir. Muayenelerimiz ücretsiz. Gelin teşhiş koyup gerekeni yapalım. Selamlar

  22. Cevapla

    Mrhb hocam ben 13 yıldır cekiyorum artik psikolejim bozuldu kurtulmak istiyorum yardımcı olur musunuz

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Merhaba, iletişim numaralarımızdan randevu alırsanız, muayene sonucunda size tedavi hakkında detaylı bilgi verilir. Hemoroid probleminizden tamamen kurtulabilirsiniz.

  23. ALP KARATAY
    Cevapla

    Merhaba Hocam ;
    çok uzun süredir hemoroid problemim var. Ancak son 2 aydır kanamada başladı. ve özellikle bu son 2-3 haftadır kanamanın şiddeti oldukça arttı. ve artık pantolonlarımdan bile kan çıkmaya başladı. Sanırım 4. evre dediğiniz olsa gerek ancak ameliyat korkusu bir hayli fazla bende bu hastalığa karşı. Sanal alemde ameliyat sonrası yazılan yorumlar beni oldukça ürpertiyor. Ameliyatsız bir çözümü varmıdır ???

    Saygılarımla…

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Geçmiş olsun. THD yöntemiyle ameliyatsız tedavi olabilirsiniz. İletişim numaralarımızdan muayene için randevu oluşturun, detaylı inceleyelim.

  24. Mehmet ayan
    Cevapla

    Merabalar.benim hemoreitim 4.evre hem içerde hemde dışarda.ağrım sancım olmuyo fakat tuvalete oturunca hemen çift taraftan şişiyor dıtçık ezilerek çıkıyor eger birgün tuvalete çıkmazsam lavman kullanmak zorunda kalıyorum.tahminim makat içerde daralma var.en az 4 saat boyunca şişkinlik inmiyor otururken ve yürürken çok rahatsızlık veriyor.ameliyat olursam nekadar zamanda iyi olurum ve kalıcımı olucak iyileşmem

    • Op. Dr. Altan KARAN
      Cevapla

      4. Evre hemoroidlerde çeşitli ameliyat şekilleri mevcut. Bunların iyileşme süreleri ve maliyetleri farklı. Muayene olmanız ve bunları karşılıklı konuşmamız gerekiyor. Muayenelerimiz ücretsizdir

  25. Cevapla

    hocam merhaba, benım dışarıda olan hemoroıdım var kanama yok ,ama çok acı yapıyor. ilaç fitil ve krem kullandığım sürece normale dönüyor ama kökten çözüm olmuyor. Amelıyat sonrası durum ne olur yenıden nükseder mi , ameliyat çözüm olur mu ? teşekkürler…

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Dediğiniz gibi ilaç, krem vs geçici çözümlerdir. En kesin ve modern çözüm tedavileridir. İletişim numaralarımızdan randevu alıp gönül rahatlığıyla gelebilirsiniz, Problemden tamamen kurtulursunuz.

  26. Cevapla

    Merhaba hocam.Benim sorunum bir haftadır devam ediyor.Oruç nedeniyle şiddetli kabızlık oldu bende.Oruc tutmayı bıraktım.Fakat bir haftadır gaz yapmadan hemen önce kısa süreli bir ağrı gelip gidiyor.Tuvaletimi yaparken kanama falan yok. Şiddetli ve kısa süreli ağrı idrara çok sıkışık olduğumda gazımı çıkarmadan hemen ònce oluyor. Hocam bana ne önerirsiniz.Kolon kanseri olmuş olabilir miyim.

    • Op. Dr. Altan KARAN
      Cevapla

      Hemen en kötüyü düşünme. Gel muayene edelim. Muayenelerimiz ücretsiz. Fissür olabilir

  27. Cevapla

    Merhaba hocam
    Bende de doğum sonrası küçücük bir meme oluştu, çok önemsemedim ama zamanla büyüdü, geçen yıl doktora gittiğimde doktor bana ‘lale gibi hemoroidin’ olmuş dedi, fitil ve krem verdi ancak hiç bir düzelme olmadı. Estetik görüntü dışında hiç bir şikayetim yok, ağrı, kanama vs.. Ne yapmalıyım? Teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Estetik olarak sizi rahatsız ediyorsa eğer cerrahi olarak almak gerekir. Şu anda herhangi bir yakınmaya yol açmasa da ileride şikayete neden olabilir.

  28. murat incirkus
    Cevapla

    iyi günler hocam. ben 1 seneye yakın afyonda özel bir hastanede lazer hemoroid ameliyatı oldum. ameliyattan yaklaşık 20-25 gün sonra yine çok az kanama olmaya başladı doktora tekrar gittim endoskobi ile kontrol ettiler içerde çok az bir tahriş var dediler. ilaç tedavisi uyguladık. ama yine haftada 1 veya 2 kez kanama oluyor. bunun sebebi ne olabilir? tekrardan ameliyat mı olmam gerekir? nasıl bi yorum yaparsınız? teşekkür ederim. iyi çalışmalar.

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Laserle hemoroid tedavisini 1. Ve 2. Derece hemoroidlerde uyguluyoruz. Daha ileri hemoroidlerde kanama devam edebilir. Onlarda THD denilen işlemi yapıyoruz. Muayene olmanız gerekir.

  29. Cevapla

    Benim 5 gundur aşırı kanama mevcut ama dısarda gorulen birsey yok hocam daha once gittin bisey cikmamıstı neden olablir ?

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      1. Ve 2. Derece hemoroidler dışarıdan görülmez ve kendini kanama ile belli eder. İç hemoroid olabilir

  30. Cevapla

    Hocam iyi akşamlar iki gün önce makatta bir acım oldu fakat gittikçe ağrım arttı anüs ile testisler arasına Dokunsan bile acı oluyor makat a dokunamıyorum bile kesinlikle makatın üstüne oturamıyorum geri te doğru iyice yaslanmadan kesinlikle oturamıyorum gece yatakta dönerken uyanıyorum yürürken bacaklarını ayırıp yavaş yürüyorum bu ne olabilir şimdiden teşekkür ederim

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Anal bölgede bir apse olabilir. Muayeneye gelin. Apselerin en büyük komplikasyonu fistüllerdir.

  31. Cevapla

    Merhaba hocam ben 4senedir hemoritim var arada kanama olurdu elime gelecek şekilde meme vermiş korkumdan dolayı bişey yapamıyorum bana bi akıl verin lütfen

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Hemoroid memeleri aniden tromboze olduklarında çıkar. Ağrı ve kanama yapar. Tedavisi gerekir. Muayeneye gelmenizde yarar var. Muayenelerimiz ücretsiz.

  32. Cevapla

    Merhaba hocam
    Benim 3.4 evre diye birşey kalmadı
    5 adet meme mevcut. yaşım 32 ve 19 yaşından buyana c3kiyorum.utanma duygusundan ılk zamanla doktora gitmedim.taki son evreye geldiğinde doktora gittim.elle muayene sonucunda 5 adet meme olduğunu ve 2 kez ameliyat olmam gerektiğini söyledi.korkumdan olmuyorum onunla yaşamaya devam ediyorum..tuvalet sonrası 2 saat ağrı çekiyorum sonrasında geçiyor.sislik iniyor.ama 2 saat uzanmam gerekiyor.
    Lâstik ıle boğma yöntemi var diye duydum varmi bu yöntem. Iyi calismalar

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Geçiş olsun, Lastik boğma sistemi 4. Derecede başarılı olmaz. Ama bazı pakelere THD yapılabilir. Muayene etmek gerekir. Selamlar

  33. Cevapla

    Hocam merhaba ben 19 yaşından beri hemoroit rahatsızlığı yaşıyorum. Şuan yaşım 30 yılda 2 yada 3 kere tekrarlıyor makat dışında şişlik oluşuyor ve dayanılmaz ağrım oluyor. Bu güne kadar hiç kanama yada ıslaklık olmadı sadece şişlik ve buna bağlı acı. Nasıl bir tedavi uyğulayabiliriz.

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Hemoroid derecesine göre laser,bandla bağlama veya atardamarın bağlanması işlemini uyguluyoruz. Muayeneye gelin. Muayenelerimiz ücretsizdir

  34. Cevapla

    Hocam bir gunde makat bolgemde sislik oldu doktora gittim doktor hemoroid dedi ve hemen cerrahi mudahaleyle aldi bu tur mudahale dogrumu

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Sanıyorum tromboze hemoroid olmuşsunuz. Meslektaşımız uygun ve zamanında bir işlem uygulamış.

  35. Cevapla

    Merheba. 26 yaşındayım bugüne kadar hiç rastlamamıştım bugün 3. gün küçük bir çıkıntı oldu sonrası acı vermeye başladı dayanılmaz bir acı sıcak su uygulaması yaptım ağrım hafifledi dedim geçecek bugün 3. gün ve dün soğuk su tutmuştum temizlemek amacıyla sonrası kanamam oldu. Çok korktum çünkü ilk defa başıma geliyor. Araştırdım normalmiş sanırım ama şimdi bugün zor yürüyorum ve kanamam oluyor. Ne yapmalıyım geçer mi çevremde yaşayanlar var bekle kanayınca rahatlarsın birkaç güne rahatlar diyorlar geçebilme ihtimali varmı doktora gitmeden acaba. Şimdiden teşekkürler.

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Sanıyorum tromboze hemoroidiniz var. Tedavisi gerekir. Gelin bakalım

  36. Cevapla

    Hocam ic bolgeden tuvalet yaparken kaniyo ve basurda cikiyo disari sonra ittiriyorum oyle idare ediyorum icerdeki kanamayi nasil yapiyorsunuz

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Kanayanlar oradaki hemoroid denen toplardamarlar. Onları lastik bant veya THD yöntemi ile bağlayıp kanamayı durduruyoruz.

  37. Cevapla

    Hocam benim 10 yıl önce gebelik sonrası ufak bi damar şişmesi oldu doktora gittim ilaç verdi ve geçti. Şimdi tekrar 4 _5 aydır iki tane damar şişmesi tarzı meme var. İlaç işe yaramadı. Kanama ağrı hiç bir şikayetim yok. Elime gelmesi ve orda olduğunu bilmem beni rahatsız ediyor ilerlemesinden korkuyorum.

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Bu tür hemoroidleri laser ile çöktürüyoruz. Buyrun randevu alıp gelin aynı gün kesin çözüm sunalım.

  38. Cevapla

    Hocam merhaba makat bölgem etrafımda küçük merçimek tanesi gibi şeyler çıktı kaşıntı flan oluyor kaşıyınca da içinden sıvı akıyor bunun hemoroid ile ilgisi varmı

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Söylediğiniz oluşumlar kondilom olabilir. Muayene etmek ve gerekirse biopsi almak gerekir.

  39. levent öz
    Cevapla

    hocam saygılar benim şikayet konusu sizin tarife göre 3. evre 1 cm lik dışarı sarkma var bir aydır geçmedi daha önce kullandığım ilaçlar aşırı kabızlık yapmıştı sebeb olabilirmi geçicimidir tedavi mümkünmüdür

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Tromboze hemoroid olabilir. Tedavisi tabiki mümkün, iletişim numaralarımızdan ulaşıp randevu alabilirsiniz.

  40. Cevapla

    Merhaba hocam benim şu anda aktif hemoroidim yok hamilelik esnasında yaşamıştım 12 sene önce fakat makat dışında maalesef sarkmalar var ve bundan çok rahatsız oluyorum bu sarkmalar cerrahi bir işlemle mi alınıyor sonrasında ağrı acı çok hissediliyormu iyileşme süresi kaç gundur

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Sarkmaların miktarı ve derecesine göre onları radyofrekansla alıyoruz. İşlem sonrası ilaçlarla kontrol altına alınabilen birkaç günlük ağrınız olabilir.

  41. Cevapla

    Hocam merhaba.Bende de sanırım hemoroid var.Her tuvalete çıktığımda dışarı atıyor çok küçük bir parça.Dr ye gittim bana kabızlık icin ilaç verdi o biraz rahatlatti en azindan wc ye ciktigimda kanamam durdu.ilaclari kullanmadan once cok kanamam oluyordu.Nasıl bir seydir bu bilmiyorum.her Wc ye cikitigimda disari atiyor.ve biraz batıyor gibi.Sizce nedir tam olarak?

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Hemoroid veya polipoid bir oluşum olabilir. Muayene etmek gerekir.

  42. Cevapla

    Hocam benim yaş 21 nerdeyse 8 aydır dışkımdan kanama geliyor ama hiç ağrım falan yok dışkımı çıkarırken bazen elle mudale etmem gerekiyor makat bölgemin yanlarında küçük küçük şişlikler hocam ilk zamanlarda umursamamıştım ama son 2 aydır kendimi yiyecegim acaba kansermiyim diye psikolojim bozuldu doktora gitmeye korkuyorum hocam ne yapmalıyım lütfen yardım edin

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Hemoroid kananası olabilir. Muayene olmanız gerekiyor. Hemoroidin tipine göre çeşitli ameliyatsız yöntemler uyguluyoruz

  43. Cevapla

    Merhaba hocam benim hemoroid im birkça yıldır var başlangıçta kanama falan yaptı geçti onlar, şimdi sadece makatta meme ve aşırı kaşıntı var kaçıncı evre oluyo acaba bu? hiç acı yanma vs yok a

  44. Orhan gazi yilmaz
    Cevapla

    Bende 2 senedir basur var tuvaletime ciktigim zaman kanama oluyo bu kama her tuvalete girdigim zaman oluyo ve sanli biri igne saplar gibi canim cok aciyo kasinti aci var nagapmam gerekiyo

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Basurları artık ameliyatsız local anestezi altında tedavi ediyoruz. Gelin görüşelim.

  45. Cevapla

    Hocam merhaba. Bende de hemoroid var yaklaşık 1 ay önce başladı. Kabızlıkta var 1 aydır geçmiyor. Büyük abdest sırasında birkaç defa kanama oldu. Ama her zaman olmuyor. Büyük abdestimden sonra yanma oluyor aşırı derecede . İlaç , krem kullandım çaresini görmedim. Ne yapmam gerekiyor ?

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Hemoroidleri 4 guruba ayırıyoruz hemoroidin tipine görede laser, band’la bağlama, atardamarın bağlanması işlemlerini uyguluyoruz. Görüp karar vermek lazım

  46. Cevapla

    Merhaba Sayın , Op. Dr. Altan Karan Benim Makat bölgemde 1 Haftadır yanmalar oluyor ve Dış meme oluştu ucunda sanki ben gibi mor bir uç vardı o uc canımı çok yaktığı için ben jilet ile keserek kanattım ilk kesmem de biraz rahatladım ikinci gün kestiğimde kanın bir kısmı kan pıhtısı olarak çıktı ve daha da rahatladım ama meme gitmedi bende internetten baktıklarımı uyguladım sıcak su kompleksi yaptım geçmedi sonra merhem sürdüm o rahatlattı ama 1 veya 2 saat uzun ve kesin çözüm olmadığını anladım şuanda ilk günlerdeki gibi bir ağrım sızım yok ama memede yine azda olsa yanma var parmağımla memeyi içeriye yiterek rahatlayabiliyorum iç kısıma yittirdiğimde acı var ama %80 acıyı kesiyor birazda olsa rahat oluyorum ama bunun yanında gaz çıkarma problemim oluyor memeyi içeriye yittirdiğim için gaz çıkarmakta zorlanıyorum

    • Op. Dr. Altan Karan
      Cevapla

      Yaptığınız işlem çok hatalı. Anlattığınız kafarı ile tromboze hemoroidiniz mevcut. Bunlar toplardamardır. Oluşacak bir komplikasyon vahim sonuçlar doğurabilir. Biran önce gelin. Tedavinizi yapalım

  47. Cevapla

    Merhabalar. Bir süredir kabızlık problemi çekiyordum o zamanlar makatımda küçük bir meme deri çıktı. Hemoroitten şüphelendim, ingiliz tuzu ile kabızlığımı düzelttim. Fakat deri düzelmedi internetten araştırdım kantaron yağı sürüyorum bir kaç gündür. Herhangi bir ağrı, kanama olmuyor morluk göremiyorum. Benim için bir öneriniz var mıdır? Şu dönem hastaneye gitmek istemiyorum evimde halletmek istiyorum.

    • altankaran
      Cevapla

      O sizin ortadan kaldırabileceğiniz bir durum değil. Ya fissürün nöbetçi memesi yada hemoroid memesidir. Gelirseniz laserle local anestezi altında tedavinizi gerçekleştirebiliriz, Selamlar.

  48. Sevinç Polat
    Cevapla

    Merhabalar eşimin yaklaşık 1 yıldır
    bu konuda rahatsızlığı var.Daha önce krem kullandığında geçti.Fakat şimdi tekrar makatta meme ve ağrı şikayeti var doktora gittiğinde muayene etmeden direk krem vermiş.Kullandıktan 1 gün sonra kanama ve ıslaklıkta olmaya başladı.kanama sırasında küçük parçalarda geldiğini söyledi.İlaçla tekrar geçer mi yoksa müdahale edilmesi mi gerekiyor

    • altankaran
      Cevapla

      Hemoroidlerde tedavi derecesine göre değişir. Hemoroidleri 4 gurupta değerlendiriyoruz. Bunuda muayene ile anlıyoruz. Gelin bakalım. Muayenelerimiz ücretsiz.

  49. Cevapla

    Hocam ben 2017 de ameliyat oldum ama ameliyat sonrası bende hiç bir degişme olmadı ve kanama devam etti ve hala devam ediyor. Kan ve demir eksikliğim hat safhada su an napabiliriz.

    • altankaran
      Cevapla

      Kanamalı hemoroidlerde THD denilen atardamar bağlanması işlemini yapıyoruz. Gelin muayene edelim. Muayenelerimiz ücretsizdir

  50. Ilhan narmanoğlu
    Cevapla

    Hocam iyi günler benim bundan bir ay önce bagirsak enfeksiyonu geçirdim özel hastahaneye gittim ilaç ve iğne verdi kulandım kulandım ilaç in sonundan geldiğim de makata yanma kaşıntı oluşmaya başladı aynı hastahanenin dahiliye bölümüne gittim durumu anlatım orası beni genel cerrahiye yönlendirdi onada durumu anlatım kaka tahılı istedi elle kontrol yaptı evet basur var dedi fakat yanmanin sebebi neden dır onun ic8n kolonoskopi gerekli dedi kolonoskopi yaptırmadım 1 hafta sonra devlet hastanesine gitti gastorolji bölümüne gitti durumu açıkladım bu sefer burası da teodkopi çekmemiz gerek dediler randevum aldık ve günümüzü bekliyoruz fakat bu bekleme bana izdirap olamaya başlıyor bazen iyi oluyor bazen yanama kaşıntı kenarda şişlik benim hayatımı olumsuz etkiledi özelikle büyük apdesti ım tek şerit kalbinde geldiğinde hiç acı olmuyor yanma olmuyor fakat dağınık bazen gazlı bazen ishalli olduğunda açıyor sebebi nedir hocam

    • altankaran
      Cevapla

      Anal fissür hastası olabilirsiniz. Yanmanın en büyük nedenidir. Muayene olmanız gerekir

  51. Cevapla

    Hocam iyi günler anneannemde hemoroid var bir kaç ay önce kanamasi başladı yurt dışında bir çok testler kontroller yapildi ama bir tanı konulmadi. Kanamadn sonra halsizlik sürekli uyku hali titreme krizleri başladı. Turkiyeye dönüş yaptıktan sonra yine muayene oldu ama sadece psikolojik dediler hekimlerimiz ama hala değişen bir şey yok. Bu konuda akıl verirseniz çok memnun olurum . Saglikli günler

    • altankaran
      Cevapla

      Kolonoskopi sonuçlarını ve alınmışsa biopsi sonuçlarını görmek gerekir. Bunlar normalse doppler denilen bir alet eşliğinde hemorroidlerl ilgili atardamarları bağlayıp kanamayı durduruyoruz.

  52. Cevapla

    Hocam bende çatlak var kanama yok ama ağrılarım çok hergün ağrı kesici alıyorum temmuz 27 ameliyat olcam çok korkuyorum ameliyattan ne yapmalıyım

    • altankaran
      Cevapla

      Fissürlerde yada inatçı vakalarda LİS AMELİYATI yapıyoruz. Yalnız ameliyatın gaz kaçırma komplikasyonu nedeni yüzünden her vakada öncelikle ameliyatsız tedavi uyguluyoruz.

  53. Cevapla

    Merhaba Hocam, hemoroid mi oldu bilmiyorum ama bir anda durduk yere kaşıntı ve acı hissetmeye başladım. Sadece otururken değil normal süreçte de acı hissediyorum. Kanama kesinlikle yok. Daha önce acı yediğim zamanlarda sık tuvalete gitmemden dolayı da böyle bir şişkinlik oluyordu. Ama bu kez daha şiş ve acı veriyor. Dediğim gibi durduk yere başlayan bir durum ile bu durumdayım şu an. Fethiye’de yaşıyorum size yakın olsam hemen tedavi için gelirdim ama durumumunda ne olduğunu bilmek istiyorum?

    • altankaran
      Cevapla

      Anlattığın kadarı ile tromboze hemoroid olmuşsun. Kendi kendine azalabilir ama tamamen geçmesi için tedavisi gerekir.

  54. Cevapla

    Hocam merhaba
    Benim 3 adet büyük orta ve küçük olacak şekilde dışarda meme mevcut
    Yaklaşık 10 yıldır var zamanla sayıları 3 e çıktı

    Memeler dolduğunda acı,kaşıntı,yanma şeklinde rahatsız ediyor
    Ayda birkaç defa bu ağrı ve sızlanmaları yaşarken son zamanlarda daha sık rahatsız etmeye başladı
    Memeler doluyken sıvı ve kanama da geldiği oluyor

    Tek çare ameliyat mıdır
    Kötü mü düşünmem gerekiyor
    Teşekkürler

    • altankaran
      Cevapla

      Artık 4. Derece hemoroidlerde THD denilen hemoroidlere ait atardamarları bağlıyoruz. Memeler iyice küçüldükten sonrada laser uyguluyoruz. Ameliyat çoktan beri bıraktığımız bir yöntem. Yalnızca ameliyat dışı yöntemler sonuç vermezse, inatçı vakalarda uyguluyoruz. Ameliyat öncesi mutlaka kolonoskopi yapıyoruz.

  55. Cevapla

    Doktor bey bende 3 hemoroid var 1tanede çatla var ağrım çok oluyor ayağıma bile ağrısı vuruyor 3yıl önce doğum ettim ondan beri ağrısı var 8ay neler çektim sonra geçti şimdi 2aydir bacama ve kalçama ağrısı vuruyor

    • altankaran
      Cevapla

      Görmeden tedavi hakkında konuşmak zor. Gelin muayene edelim. Muayenelerimiz ücretsizdir

  56. Cevapla

    Doktor Bey merhaba. Benim yaklaşık iki yıldır makatta kaşıntı var ve buna bağlı olarak deri katlantıları, şişlikler oluştu. Şu anda da kaşıntı ara ara devam ediyor, sebebini bilmiyorum. Hem kaşıntıdan hem de görüntüden rahatsızım. Bunun kalıcı bir tedavisi, çözümü var mıdır?

    • altankaran
      Cevapla

      Prüritis ani vakalarında görmeden birşey söylemek mümkün değil. Muayenelerimiz ücretsiz. Gelin bakalım ve sizi aydınlatalım

  57. Cevapla

    Hocam merhaba iki gün önce büyük tuvaletimi yaptığım esnada yanma oldu ve sanki jilet ile kisiliyormuş gibi ardından 1 gün sonra şişkinlik belirti ve şuan kaşıntı azda olsa ağrı var Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim

  58. Cevapla

    Selamualeykum sayın hocam ben 60 yasında 98 kg 175 boyum on yıldır makatımda agrı var kasıntı kanama yok ıyı huylu prostatım war her yıl anlal fılm çekerler bırsey yok derler ben yumuşak yerde oturtamıyorum yolculuk yapamıyorum çok yanma var yürüdükçe daha rahatlıyorum babada bır çare lutfen ardından yazıyorum tesekur ederım Cemil inal

    • altankaran
      Cevapla

      Cemil görmeden birşey demek zor. Gel muayenelerimiz ücretsiz. Bakalım. Ne gerekiyorsa yapalım.

  59. Cevapla

    Merhabalar hocam 4.evre hemoroidim var ağrı kesici iğneler etki etmemeye başladı daha önce iki klasik ameliyat geçirdim şuan THD veya radyoloji yöntemiyle ameliyat olmak istiyorum.

    • altankaran
      Cevapla

      4. Derece hemoroidlerde uygun vakalarda THD yapıyoruz. Özellikle kanamalı ve ağrılı vakalarda başvuruyoruz. Muayenelerimiz ücretsiz. Gelin bakalım

  60. Cevapla

    Merhaba benim sanırım 3. Evre falan hemoroidim var pandemi dolayısıyla çanakkaledeyim izmire geldiğim gibi ilk olarak ondan kurtulmam istiyorum aslında kanama falan olmuyor ama estetik olarak hoşuma gitmiyor ve dokununca midemi bulandırıyor bunun için para biriktirmek istiyorum öğrenciyim işlem fiyatı ne kadardır?

    • altankaran
      Cevapla

      Hemoroidlerde ücret yapılan işleme göre değişiyor. 533 963 54 45 nolu telefondan yüzyüze görüşelim

  61. Cevapla

    Mrb hocam 2 hafta önce büyük abdest sonrası kan gelince hastaneye gttim ve hemoroid teşhisi konuldu ameliyat olmam gerektiği söylendi ama bu konuyla ilgili endişelerim var yani ameliyat sonrası bu durum tekrarlarmi ? Ayrıca karın bölgesinin sol tarafında hafif bir şişlik vardı hemoroid le ilgisi olabilirmi?

    • altankaran
      Cevapla

      Hemoroidlerde derecesine göre çeşitli tedavi yöntemleri uyguluyoruz. Ameliyatı son çare düşünüyoruz. Çünkü ameliyat sonrası çeşitli komplikasyonlar çıkabilir ve normale dönme çok uzun süre alabilir. Karın şişliğinin hemoroidle ilgisi olduğunu sanmıyorum. MR ile araştırmak gerekir.

  62. Cevapla

    Hocam iyi günler 18 yasindayim yaklasik 1 haftadir 2. Derece hemoroidim var 3 gun arka arkaya acili yemekler yemistim ondan dolayi olabilir mi? Daha once hic farketmemistim sislik ve aci var ameliyatsiz bir sekilde gecirme sansim var mi veya belli bir sure daha beklemeli miyim?

  63. Cevapla

    Hocam merhaba her hangi bir ağrım yok kanama yok sadece matatin sol dudağı şişkinlik var büyük abdestte hiç sıkıntım yok ama yine de endişe ediyorum krem sürüyorum şişik iner mi yoksa hada da kötüye gider mi

    • altankaran
      Cevapla

      Anlattığınız kadarı ile hemoroidiniz var. O tür vakalarda genelde bant ile tedavi ediyoruz, iletişim kurarsanız detaylı bilgi verelim.

  64. BİRSEN ÖZEN
    Cevapla

    Merhaba hocam 10 yıldan fazla hemoridim var ilk kana ile başladı sonra geçti meme kaldı bu şekilde pek rahatsiz etmiyordu. İki ay önce hem endoskopi hem de kolonoskopi oldum midemde helikobakteri makatta da polip olduğunu söyledi ve işlem sırasında alındı. Ama şuan makatta basınç hissi acı diski bitmemiş hissi ve diskida bazı besinlerin görme ve yemek sonrası acil tuvalet kabizda değilim isalde ne yapmalıyım. 😔

    • altankaran
      Cevapla

      Kolonoskopi yapılmış. Alınan polipin patolojisi iyi huylu geldi herhalde. İnce kesit bir MR çektirip bir patoloji varmı diye bakmamız lazım. Tabi muayene etmekte gerekir

  65. Cevapla

    Hocam yaşım 28 büyük abdestimi alırken 1 kere kanama oldu daha sonrakinlerde yaparken zorlanıyorum acıyor yaptıktan sonrasıda acıyor uyutmayacak derecede doğru düzgün oturamıyorum bile bu arada diğer tüm tuvatetlerimde kanama olmadı size basurmuyum eğer öyleyse hafifletmek adına yapabileceğim bişeyler var mı?

    • altankaran
      Cevapla

      Anlattığınız kadarı ile fissür dediğimiz çatlağınız var. Kesin tanı muayene ile konur. Fissürün tipine göre laser veya operasyon yapıyoruz

  66. Cevapla

    Doktor bey tuvalete oturduğum zaman zorlandığında çok kötü kanama ve sızlama yanma diken gibi batma ve ağrı oluyor çok acı veriyor dışarı da meme oluşmuş çok kötü kanama oluyor horoz kesmiş gibi kılozote fışkırıyor

    • altankaran
      Cevapla

      Tromboze olmuş ve sonradan kendiliğinden açılmış bir hemoroid olabilir. Ağrı mevcut bir çatlaktanda olabilir. Görmek lazım

  67. Cevapla

    Hocam merhaba,
    İshal tedavisi için kullandığım ilaçlar ve diskilama düzensizliklerinden dolayı parmakla içeriye itildiginde girmeyen ve ara ara kanayan hemoroidlerim mevcut. 1 iç 2 dış sanırım.
    1. Sorum hemoidler diskiyi tam bosaltamama sebebiyle karın ağrısı yapar mı?
    2. Kolonoskopi, rektoskopi hemoroidler disinda temiz. Aynı gün tedavi olup, 5 saat araç kullanıp dönebilirim? Ve ücretlendirme hakkında bilgi?

    • altankaran
      Cevapla

      Dışkının tam boşalmaması şişkinlik ve ağrı yapabilir. Yapılacak tedavi hemoroidlerin derecesine göre farklıdır. 4. Derece hemoroidlerde THD yapıyoruz. Size bu yapılırsa 4-5 saat araba kullanamazsınız. Yanınızda biri olması gerekir

  68. Cevapla

    Hocam 1 haftadır makat bölgesinde dışarı çıkıntı var çok ağrım var ve şişlik içeri girmedi daha ilaç kullanıyorum geçmedi ne yapmalıyım

    • altankaran
      Cevapla

      Tromboze hemoroid olabilir. Trombüsün çıkarılıp laserle pakenin ablasyonu yakınmalarınızı giderir

  69. Cevapla

    Dogum yaptıktan sonra büyük tuvaletimi yapamadim jilet keser gibi acı çekiyorum 2 seferdir kan geldi acaba basur mu oldun diyr merak ettim kontrol ettiğimde beze gelmedi elime

    • altankaran
      Cevapla

      Sanıyorum makat çatlağı(fissür) olmuşsunuz. Onun tedavisini olmanız gerekir.

  70. Cevapla

    Hocam merhaba 29 yaşındayım daha once de anal bölgemde nohut büyüklüğünde bir şişlik vardi geçmişti şimdi yeniden oldu şişlik duruyor fakat bu sefer daha buyuk herhangi bir kan farketmedim sadece çok az akinti var ve o bölgede hafif ağrıyla yanma baskı hissediyorum 3 gündür geçer sandım ama büyüdü sanki oturup kalkarken sızlıyor ne olabilir ve hafta sonları kliniğiniz açık mıdır

  71. Samet aygün
    Cevapla

    Merhabalar benim büyük tuvalete çıktığımda kanama oluyo ama acı çekmiyorum yani sadece ıkınıyorum. acı ve ağrı yok sadece kan var nedeni nedir acaba?

    • altankaran
      Cevapla

      İçerideki hemoroidlerden kanama olabilir. Öncelikle bir kolonoskopi yapmak gerekir

  72. Cevapla

    Hocam merhaba 4. Evre diş basur var biri küçük biri büyük ilk defa başıma geldi patladı ve kanadı küçük tuvaletimide yapsam 1 2 damla kan akıyor. Ama korktuğum şu ki ağrım açım yok tek kanama var kötü hastalığın habercisi olabilir mi ağrı acı olmadığı için yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

    • altankaran
      Cevapla

      Yaşınızı yazmamışsınız. İleri yaşlarda kanamalarda mutlaka kolonoskopi yapmak gerekir

  73. Cevapla

    Hocam merhaba 31 yasindayim 6ay önce anal fissür Lis ameliyatı oldum ameliyat sonrasında elime gelen küçük deri kabartisi vardı doktoruma danıştım bir şey yok rahatsızlık vermez dedi. Arada bu deri çıkıntısı şişiyor ve kanıyor şiddetli ağrı oluyor 1 hafta sonra geçiyordu son 10 gündür kanama arttı idrar yaparken dahi kan damlıyor ağrı acı dayanılmaz derecede cam batması gibi…şişliğe dokunamıyorum krem fitil acıdan süremiyorum. Bu nedir ameliyat sonrası iyileşmeyi beklerken…

    • altankaran
      Cevapla

      Kronik vakalarda sentinel pile denilen nöbetçi meme bulunur. LİS ameliyatı yandan yapıldığı için bunu bazı cerrahlar ellemiyor. Size sıkıntı veriyorsa onunda alınması gerekir

  74. Cevapla

    Hocam merhaba bende uzun süredir kanama var 2020 yılından beri neredeyse bir dönem kan değerlerim 8 lere düştü demir ilavesi yaparak biraz düzelmiştim ancak şuanda tekrar nefes darlığı aşırı yorulma baş dönmesi oluyor bu hemoroidden dolayı kan değerim bu kadar düşer mi

  75. Cevapla

    Hocam bende yaklaşık 5 senedir var makat dışında 3 4 tane meme var elledigimde fark ediyorum ara ara yanma oluyor birde sürekli lavabo ihtiyacı oluyor ama gittigimde aşırı yanma vs oluyor ama belli zamanlarda oturamıyorum hatta

  76. Cevapla

    Hocam merhaba, buradaki yorumları görüp cesaretlendiğim için bende size birşey sormak istiyorum. Bende sadece kanama değil iltihap tarzı birde akıntı oluyor. Daha önce aynı bölgede kıl dönmesi yaşamıştım ve ameliyat olmuştum. Aynen kıl dönmesi dönemindeki gibi iltihap geliyor. Bu durum normal mi? Açıkçası operasyondan da biraz korkuyorum.

  77. Cevapla

    Hocam iyiki aksamlar uzun süredir basur rahatsızlığı ile uğrasmaktayim ara ara kanamaların var ıkınma ile dışarı çıkan memelerde var daha öncesinde çatlak ameliyatı ve lazer ile bagsur ameliyatı oldum fakat şikayetlerim devam etmekte nasıl yardimci olabilirsiniz teşekkür ederim

  78. Cevapla

    Altan bey merhaba.
    Mart ayında 4. Evre Hemoroid e damar bağlama operasyonu yapmıştınız. Çok dikkat etmeme rağmen Rahatsızlığım düzelmedi. Ne yapabiliriz. İyi çalışmalar.

  79. Cevapla

    Hocam merhaba hemoroit dışına meme gibi şişmişti bugün doktora çıktım ofisde orayı kesit içini temizledi ve şisen damarıda aldı 24 saat geçmeden tekrar şişti normalmi

  80. Cevapla

    Merhaba Altan bey benim uzun yıllardır kabızlık sorunum var, kanamalar, etrafta meme vs, bu zamana kadar hep dayandım fakat 5 gündür geçmeyen acı var, yürüyemiyorum, uzansam bi dert., kalksam bi dert, acile gittim hap verdi, cerrahiye görünmem söyledi, napabiliriz, muayene ücreti nekadar acaba

    • altankaran
      Cevapla

      Şiddetli ağrıların kaynağı o bölgedeki bir çatlak veya apse olabilir. Muayenelerimiz ücretsizdir

  81. Mustafa avcı
    Cevapla

    Hocam merhaba 3-4 yıldır kaşıntı ve yanma şikayetlerim vardı. Geçen hafta aniden nohut büyüklüğünde ağrılı bir şişlik oldu 3-4 gün gelmeyince doktora gittim ve tromboz oluştuğunu söyleyip içindeki pıhtıyı boşalttı. Aradan 4 gün geçti şişlik hiç inmedi ağrı geçmedi sadece günde 3-4 kez batikon ile pansuman ve dikloron verdi. Bu şişlik ve ağrı normalmi kaç güne geçer acaba?

    • altankaran
      Cevapla

      Trombüsü aldıktan sonra şişliğin kaybolması gerekiyor. Biz trombüsü aldıktan sonra pakeyi laserle yakıyoruz. Sorun çıkmıyor

  82. Cevapla

    Merhaba hocam
    Normal doğum yaptıktan sonra basur oluştu
    Kanama yok sadece çok ağrı oluyor
    tuvalete çıkmadan önce. Genel cerrah pramofen, anestol ve fitil verdi
    12 gün oldu hocan şiddetli ağrısı hafifledi ama geçmiş de değil hala devam ediyor
    Ne zaman geçer hocam bir süresi var mıdır

    • altankaran
      Cevapla

      Süre kişiye göre değişir. Ama ağrılarınız giddikçe hafifleyecektir. Ilık suya 10 dakika oturma banyosuda yapın

Yorum Yaz

Hemen Ara
Yol Tarifi